Muiden Absoluten mallien tavoin myös tuore projekti, Absloute 56 Fly, on saanut venettä kuvaavan lisänimen. “The Absolute Charisma” tarkoittaa vapaasti suomennettuna absoluuttista armolahjaa. Yrityksen mukaan nimi juontuu siitä, että 56:nen on perinyt kaikkien veistämön aiempien mallien parhaimmat piirteet. 

Absoluten tunnelmointiin painottuvan tiedotteen mukaan 56:sen johtoajatuksena toimii rento ympäristö, jossa arjen murheet kaikkoavat. Rentoutumista ja hetkessä elämistä voi harrastaa muun muassa keulakannen massiivisilla aurinkopatjoilla ja sohvilla, eikä tilavalla flybridgella tai peräkannen beach clubillakaan stressata. Paahtavalta auringolta voi suojautua flybridgen biminikatoksen alla. Toki säädettävä katos on täysin avattavissa, jos mielii ruskettua. Peräkannella ei ole lainkaan kiinteitä elementtejä, joten sen voi sisustaa oman maun mukaan. 

Keulassa sijaitsevan omistajan hytin ohella aluksesta löytyy kaksi ylellistä vierashyttiä. Keulassa sijaitsee myös VIP-vieraiden hytti, joka on miltei yhtä iso kuin omistajan sviitti. Kolmas hytti lienee tarkoitettu aluksen miehistölle, sillä siinä on vain yhden hengen punkkia. Suurten ikkunoiden ansiosta niin salongissa kuin hyteissäkin on tarjolla runsaasti päivänvaloa ja aavoja merellisiä näkymiä. Luonnollisesti kaikissa hyteissä on asiaankuuluvat mukavuudet telkkareista suihkuihin.  

Ulkonäöllisesti Absolute 56 Fly lähestyy lakipistettä, jossa veneen pinnasta on enemmän tummennettua ikkunaa kuin lasikuitua. Muotoilua ei voi missään tapauksessa moittia epäonnistuneeksi, sillä siitä on aistittavissa ajan henki kaikessa kulmikkuudessaan. Satavarmaa kuitenkin on, että lopputulos ei tule miellyttämään perinteikkäämmästä muotoilusta pitäviä.    

Vielä toistaiseksi 56:sen teknisistä ominaisuuksista on niukasti tietoa, eikä esimerkiksi alukseen asennettavista moottoreista todeta tiedotteessa pihaustakaan.  

www.absoluteyachts.com