ACR Electronicsin vastaanottavat RLS-versiot ovat saaneet Cospas-Sarsat-hyväksynnän Euroopassa, mikä mahdollistaa niiden myynnin aloituksen. Hyväksynnät ovat maa- ja aluekohtaisia ja Eurooppa kulkee tässä suhteessa eturintamassa, muun muassa Yhdysvalloissa tekniikka ei ole vielä saanut hyväksyntää. 

PLB-hätälähetin on laite, jota voidaan pitää esimerkiksi vyöllä tai käyttövalmiina paukkuliiviin kiinnitettynä. Tuotekehityksessä on käytetty hyväksi todellisissa hätätilanteissa laitetta testanneet kokemuksia.

ACR:n ResQLink PLB-lähettimet käyttävät GPS- ja Galileo GNSS -paikannusta. Etuna on nopeampi paikannus ja tarkkuus. Laitteen lähettämä hätälähetys voi käyttää kolmea eri Cospas-Sarsat-verkkoa mukaan lukien uusinta MEOSAR-satelliittiverkkoa. ResQLink-hätälähettimille luvataan noin 100 metrin paikannustarkkuutta (95 % ajasta) ja hätäsignaalin läpimenoa viiden minuutin kuluessa. 

Lisäksi laitteissa on sisäänrakennettu strobovalo sekä infrapunastrobo, jotka helpottavat pimeässä tapahtuvia tai huonossa näkyvyydessä tehtäviä pelastustehtäviä. View-malli on varustettu digitaalisella näytöllä, joka kertoo hätälähettimen tilan ja koordinaatit koko ajan.

ACR:n RLS-versiot ovat maailman ensimmäiset PLB-hätälähettimet, jotka antavat käyttäjälleen selkeän palautteen siitä, että tämän hätäsignaali ja paikka on vastaanotettu satelliitin päässä. Paluukanava vahvistaa hätäsignaalin ja uhrin sijainnin menneen perille satelliitin kautta, tuoden ainakin jonkinasteista mielenrauhaa vedessä tai muussa lirissä olevalle uhrille. ´

Uusien RLS-mallien hinnat ovat vielä vahvistamatta.

www.acrartex.com