Askeladdenin P-sarjan ohjaushyttiveneet saavat uuden P79 Weekendin myötä aivan uutta ilmettä ja dynamiikkaa, eikä muutokset rajoitu vain entistä vauhdikkaampaan ulkonäköön.

P79 on ensimmäinen P-sarjan malli, joka saa isommille C-sarjan malleille tunnusomaisen kaksoisporrasrungon. Askeladden lupaileekin sen nostavan P79:n ajettavuuden, suorituskyvyn ja taloudellisuuden luokkansa kärkeen.

Mitoiltaan runko osuu C76- ja C83-mallien väliin, mutta sama leveys ja moottorikaivon rakenne paljastaa sen olevan läheisempää sukua C83:lle.

Moottoriksi P79:iin sopii 200–250-hevosvoimainen perämoottori. Suomessa vene tuodaan myyntiin Mercuryn uudella 225-hevosvoimaisella V6:lla varustettuna pakettina. Huippunopeuden odotetaan nousevan noin 40 solmuun.

Suorituskyvyn lisäksi 79 Weekend nostaa myös etenkin avotilan oleskelumukavuuden C-sarjan mallien tasolle. P79:ssä on pitkät, moottorin sivuille yltävät uimatasot sekä moottorikaivon ylittävä kulkuväylä, mikä tekee peräkannella liikkumisesta vaivatonta. Avotilan kulmasohva takaselkänoja on taitettavissa eteen, jolloin sohvalla voi istuskella myös perää kohti. Selkänoja taittuu myös täysin vaakatasoon aurinkotasoasentoon.

Avotilan voi kattaa kuomulla, jolle on C-sarjan mallien tapaan talli peräkannen alla. P79 Weekend onkin ensimmäinen avotilan kuomutallilla varustettu hyttivene.

Ohjaushytin tilaratkaisu on perinteisen toimiva: ohjaamo ja pentteri styyrpuurissa, matkustamon ja oleskelutilan muodostava dinetti paapuurissa. Askeladden kuvailee ateriota neljän istuttavaksi, mutta jää nähtäväksi riittääkö sohvien leveys aidosti kahdelle aikuisellekin.

Ohjaushytin ja etuhytin välissä on liukuovi, mikä suurimmasta osasta hyttiveneitä puuttuu. Alakerrassa on lähes poikittainen keulavuode, pistopunkka sekä erillinen toiletti. Kokonaisuus vaikuttaa lupaavalta.

Suomessa P79 Weekend ensiesitellään kuukauden kulutta alkavilla Vene 19 Båt -messuilla. Askeladdenin kotisivuille lisätietoa P79:stä on luvassa tammikuun lopulla.