Azimutilla tuntuisi oleva valtavirran jahtivalmistajista eniten intoa totuttaa veneilijät kulmikkaaseen ja pystyyn keulamuotoiluun myös isojen matkamoottoriveneiden luokassa.

Perästä uusi 55 on perinteisempi, eikä esimerkiksi terasseiksi auki taittuvia laitoja tai erityisen muuntautumiskykyistä avotilan sohvaa ole ryhdytty sorvaamaan mukaan.

Yläkansi on kuitenkin pitkä ja se takaosa on jätetty tyhjäksi irtokalusteita varten. Loikoilemaan mahtuu yläohjaamon lisäksi myös keulakannen keitaalle. Yläohjaamon haitarikattoluukulla varustetun HT-katteen saa lisävarusteena.

Kansisalongin sohvat on nostettu näköalapaikalle sisäohjaamon läheisyyteen. Baaritiskisaarekkeen sisältävä pentteri on sijoitettu strategisesti pääkannen puolivaiheille, joten tarjoilu pelaa mahdollisimman vaivattomasti sekä sisä- että ulkoruokailutiloihin.

Alakerrasta löytyy kolme makuukajuutta ja kaksi toilettia. Isoin kajuutta omilla wc- ja suihkutiloilla on tällä kertaa keskiveneessä, vippi keulassa. Peräpeilin sisään saa kalustettua yhden hengen miehistökajuutan.

Konetehoksi on valittu 2 x 800 hv ja voimansiirtotavaksi perinteinen suora akseliveto. Huippunopeuden lupaillaan rikkovan 30 solmun rajan.

www.azimutyachts.com

www.eav.fi