Palkittuun mallisarjaan kuuluu kaksi uutta mallia. Molempien uutuuksien kuvun halkaisija on 50 senttimetriä ja paino 5 kiloa. Malli sopii erityisesti pienempiin purjeveneisiin suhteellisen pienikokoisen kupuantennin ansiosta. HALO20+-tutkan ominaisuuksiin kuuluvat nopea pyörimisnopeus, VelocityTrack-tekniikka sekä kahden alueen käyttötila. 

HALO20+-tutkan liukas pyörimisnopeus tuottaa 360 asteen pyyhkäisyn joka sekunti parhaimmillaan 1,5 meripeninkulman kantamalla. Nopeiden päivitysten ansiosta tutka tuottaa lähes reaaliaikaista näkymää lyhyeltä kantamalta, joka auttaa havaitsemaan nopeasti liikkuvat kohteet. Tutkan kahden alueen käyttötilassa on mahdollista valvoa samanaikaisesti kahta eri etäisyyttä, joten purjehtija voi tarkkailla etäällä olevia säärintamia samalla kun pitää silmällä lähellä olevia kohteita. 

20+-mallin pulssikompressiotekniikka toimii tarkasti kummallakin valitulla alueella, ja keilan terävöitystekniikka parantaa pienten ja kaukaisten kohteiden erottumista. Tutkan VelocityTrack Doppler -tekniikka kertoo venettä lähestyvistä tai siitä loittonevista kohteista. Mahdolliset vaarat korostetaan väreillä, mikä parantaa tilannetietoisuutta ja pienentää törmäysriskiä. Tutkan ominaisuuksiin kuuluu, että se tarkistaa automaattisesti kaikki kantamalla näkyvät kohteet.

HALO20-malli on kustannustehokas ratkaisu, jonka kantama on 24 meripeninkulmaa. Pienikoinen, kevyt ja matalaprofiilinen malli sopii verraten edullista tutkaratkaisua purjeveneeseensä etsiville veneilijöille.  Siinä on kattava toimintovalikoima, joka parantaa tilannetietoisuutta ja turvallisuutta vesillä. MARPA-kohteiden jäljitystoiminnolla käyttäjä voi valvoa jopa kymmentä valitsemaansa kohdetta samanaikaisesti. Valmistajan mukaan se suodattaa näkyvyyttä haittaavat häiriötekijät ja muodostaa ympäristöstä selkeän ja reaaliaikaisen kuvan.

HALO20+:n hinta on 3 037 euroa ja HALO20:n vähittäismyyntihinta on 2 417 euroa. Toimitukset alkavat joulukuussa 2019.

www.bandg.com