Navicon mukaan uudessa Halo-tutkassa on nopea, 60 kierrosta minuutissa pyörivä 24-tuumainen koteloitu antenni. Nopea virkistystaajuus on omiaan verraten lähellä, alle 2 meripeninkulman päässä oleville tai nopeille kohteille. Hitaammalla virkistystaajuudella uudella tutkalla on jopa 48 meripeninkulman kantomatka.

Kuten modernille tutkalle sopii, se pystyy seuraamaan useampia etäisyyksiä yhtaikaa. Halo 24:ssä on myös turvallisuutta lisäävä VelocityTrack Doppler -teknologia ja kohteiden seurantaan tarkoitettu marpa-toiminnallisuus. VelocityTrack visualisoi tutkakohteiden liikkeen suhteessa omaan alukseen erottelemalla lähestyvät kohteet kirkkaammilla väreillä ja loittonevat tummemmilla. Näiden kohteiden määrää ei ole rajattu, vaan tutka seuraa kaikkia kantaman alueella olevia kohteita automaattisesti.

Marpa-toiminnallisuus mahdollistaa useiden, jopa kymmenen (tai kahden alueen käyttötilassa 20:nen) kohteen kurssin ja nopeuden seurannan ja vaatii toimiakseen gps-paikkatiedon sekä veneen kulkusuuntainformaation.

Halo24 -tutkan etu on sen lähes reaaliaikainen tilannekuva, joka estää törmäyksiä ruuhkaisilla vesillä. Se myös käynnistyy nopeasti ja on siis käyttövalmis sekunneissa. Se suodattaa erilaiset häiriötekijät tehokkaasti ja muodostaa selkeän kuvan ympäristöstään. Tutkaa myydään Lowrance-, B&G- ja Simrad-merkkien alla ja sen suositushinta on 3 100 euroa.

www.navico.com