Bali-katamaraanit ovat varsin tunnettuja charter-markkinoilla, Suomen markkinoilla vähemmän. Balit erottaa persoonallisesta, Catana-tuoteperheestä tutusta muotokielestään sekä muista erottumaan pyrkivistä tilaratkaisuista.

Düsseldorfin Boot -messuilla tammikuussa ensiesiteltävä Catspace on myös muotoilultaan selkeästi kilpailijoistaan erottuva ja ensimmäinen tulevana vuonna julkistettavista kolmesta Bali-uutuudesta. Uutta Bali 4.8:aa lupaillaan huhtikuulle ja 4.6:sta syyskuulle.

Valmistaja kehuu Catspacen olevan verraten pystystä ja korkeasta profiilistaan huolimatta riittävän suorituskykyinen rungon märkäpintaa vähentävän porrasmaisen muotoilun ansiosta. Vesilinjan yläpuolella veneen muotoilun ovat sanelleet sisätilojen vaatimukset. Runko on tukevaa tyhjiölaminoitua sandwich-rakennetta, jossa ydinaineena on vettymätön pvc-vaahto.

Balit on tehty purjehduksen lisäksi sosiaalista kanssakäymistä ja muuta kesäkarkelointia silmällä pitäen. Tämä tarkoittaa laajoja oleskelualueita, ja monikäyttöisiä tiloja sekä sisällä että ulkona. 

Balin erikoisuus on, että salonki ja biminin alla oleva takaterassi ovat kokonaisuudessaan käytännössä yhtä tilaa. Tilat saa tarvittaessa erotettua toisistaan taittuvalla väliseinällä. Avonainen muotoilu avattavilla ovilla takaa hyvän ilmanvaihdon. Runkoikkunat on suunniteltu avattaviksi myös sateella. 

Biminin päällä olevalla flybridgellä on oleskelutilat samoin kuin keulakannella, ruffin edessä. Sisätiloihin mahtuu konfiguraatiosta riippuen 6–10 henkeä nukkumaan kolmessa tai neljässä tuplakajuutassa. Etukajuutoissa on lisäksi ulosvedettävät tilapäisvuoteet ylimääräisille vieraille. Omistajan versiossa yksi rungoista on kokonaan omistajan käytössä.

Veneen purjepinta on helposti hallittavat 79 neliömetriä, joka on kuitenkin tarpeeksi kuljettamaan 9,2 tonnista alusta. Veneen kokonaispituus on 12,3 metriä ja leveys 6,6 metriä. Tuulen loppuessa kummassakin rungossa on valinnan mukaan joko 20 tai 30 hevosvoimaiset Yanmarin koneet. Makeavesitilavuus on ainakin alkuun riittävät 700 litraa. Veneen aiotusta käytöstä kertoo myös jääkaappitilan määrä – 265 litraa. 

Catspacesta on tuloillaan myös yläohjaamollinen MY eli moottorijahtiversio.

Balilla ei ole Suomessa maahantuojaa, mutta charter-purjehduksilla käyville Catspaceja alkaa varmasti jossain vaiheessa tulla vastaan.

www.bali-catamarans.com