Gran Turismo 46 muistetaan ehkä parhaiten erikoisesta kansisalongin ja avotilan layoutista. Siihen kuului peräsohva, joka muuttui lisävarusteena kahdeksi sähköisesti säädettäväksi lepotuoliksi sekä salongin pitkittäiset laitasohvat, joiden keskellä oli iso pöytä ja takapäätyjä sai käänneltyä eri asentoihin.

Uudistuksen yhteydessä mallinumero poikkeuksellisesti pienenee, vaikka mitat ja Airstep-runko ovat ihan ennallaan. Tilaratkaisussa on menty tavanomaisempaan suuntaan. Ulkonäköön on sen sijaan tehty nykymuodinmukaiset viilaukset. Se tarkoittaa etenkin entistä yhtenäisempiä ja suurempia ikkunoita sekä rungossa että ylärakenteessa.

Kansitason tilaratkaisu on "normalisoitu". Perässä on kiinteä aurinkotaso, jonka suuren luukun alla on apuvenetalli. Luukun takahelmaan saa lisävarusteena grillipisteen.

Avotila jatkuu paapuurin puolelle sijoitetulla ulkopentterillä, johon on integroitu sähköisesti operoitava tv-hissi. Sitä vastapäätä on tilava u-sohva.

Ohjaamo on tutulla paikalla styyrpuurin laidalla. Kuskin penkin vieressä on leveämpi paripenkki. HT-katossa on iso kattoluukku, johon saa lisävarusteena kattoikkunat. Optiolistalta löytyy myös u-sohvan ja aurinkotason saumakohtaan tuleva takaseinä, johon kuuluu ovi ja ylös aukeava ikkuna.

Kannen alla on tuttu ja turvallinen ison sportcruiserin tilaratkaisu, joka koostuu kahdesta makuukajuutasta ja kahdesta toiletista sekä sisäsalongista ja pentteristä. Omistajansviitti on keskiveneessä ja saksivuoteella vieraskajuutta keulassa. Salongin sohvan tilalle saa vaihtoehtona kerrosvuoteella varustetun kolmannen kammarin.

Tekniikkapuoli on suhteellisen ennallaan. Valittavana on kaksin kappalein joko 380- tai 440-hevosvoimaisia Volvo Pentan D6-dieselit. Miedompi pari on koplattu Aquamatic DPI -perävetolaitteisiin, tehokkaammat IPS-podvetolaitteisiin. Molempien mukana tulee Joystick-hallintalaite.

www.beneteau.com

www.boatstore.fi