Veneissä Brabuksen lähtökohdat ovat Axopareissa. Metodit ovat simppelit: jätetään runko ja tilaratkaisut ennalleen, mutta lisätään tehoa ja ylellisyyttä. Näillä eväillä 9-metrisestä Axopar 28:sta jalostui Brabus Shadow 500 ja 11-metrisestä Axopar 37:sta Brabus Shadow 900. Nyt on vuorossa kahdeksan metriä pitkään Axopar 25:een perustuva Brabus Shadow 300, joka tuo saksalaisen luksusbrändin traileriveneiden luokkaan.

Brabuksen mallinumero kuvaa perinteisesti moottorin (tai moottorien) tehoa. Shadow 300:ssa hevosvoimat tuottaa Mercury Racing 300R -perämoottori. Brabuksessa on siis 50 hevosvoimaa enemmän tehoa kuin vastaavassa Axoparissa enimmillään. Huippunopeuden lupaillaan nousevan yli 50 solmuun ilman kompromisseja hallittavuudessa tai vakaudessa. Toteutuessaan saavutus on kova.

Edition One -sarjan tuotanto käynnistyy kesällä 2022. Kaikissa niissä on muun muassa Brabuksen tavaramerkit, punainen ulkoverhoilu sekä musta nahka-Alcantara-verhoilu kajuutassa. Kojelaudassa on hiilikuitupanelointi ja Brabuksen pääjohtajan Constantin Buschmannin allekirjoituksella varustettu laatta saksalaisen luksusbrändin kelpoisuuden merkiksi.

Ensimmäisenä valmistui Mulstistorage-istuin/tavaratilalla ja Cross Top -katoksella varustettu malliversio, jonka kajuutassa on vuoteen lisäksi vesi-wc ja ohjaamon penkkien alla pesuallas ja jääkaappi. Kojelaudasta löytyy Simradin uusinta elektroniikka 12-tuumaisen NSX-monitoiminäytön muodossa ja lisävarusteena saa Brabuksen monitoimiratin, jossa on muun muassa audion ja trimmien säätöpainikkeet. Veneeseen sovitettu Brabus x Jobe -vesiurheiluvälinesetti tulee jokaisen Brabus Shadow 300 Edition Onen mukana vakiona. 

Viime viikolla Mallorcalla tapahtuneen lanseerauksen yhteydessä Edition Onelle esiteltiin kaksi erilaista runkoteippausta. Tuotantoon pääsee vain toinen, ja valintaan pääsee vaikuttamaan Brabuksen sosiaalisen median kanavissa.

www.brabusmarine.com

www.boatcenter.fi