Saksalainen Brabus on luonut luksusmaineensa virittämällä, tuunaamalla ja kustomoimalla Mercedes-Benzin automalleja. Nyt se pyrkii samaan vesillä. Yhteistyökumppaniksi on valikoitunut suomalainen Axopar, joka valmistuttaa veneitä Puolassa.

Brabus Marinen Shadow-veneet perustuvat Axoparin vakiomalleihin ja Axopar valmistaa ne. Kuluvan vuoden alussa Düsseldorfin venemessuilla esitelty Shadow 800 on omaa sukua Axopar 37 Sun-Top, joka on saanut Brabus-käsittelyn eli 100 hevosvoimaa lisää tehoa (2 x 400 hv), erikoismaalauksen ja -sisustuksen sekä luksusvarustelun. Runkoon tai tilaratkaisuun ei puututtu.

Seuraava Brabus Shadow tuodaan yleisön eteen tasan vuoden päästä ensimmäisestä eli ensi tammikuussa Düsseldorfin messuilla. Se perustuu Axopar 28:aan ja saanee kutakuinkin vastaavan käsittelyn kuin ensimmäinen.

Hevosvoimia kuvaava mallimerkintä on vielä arvoitus, mutta Axoparin/Brabuksen hovimoottoritoimittajana toimivan Mercuryn uudesta 4.6L V8 -perämoottorien sarjasta löytyy esimerkiksi 250-hevosvoimaiset Verado, Pro XS tai R-mallit, jotka taatusti liikuttaisivat kuvien mukaisena parikoneasennuksena yhdeksänmetristä X00:aa iloisesti. Axopar 28:n maksimiteho on 2 x 200 hv.

www.brabusmarine.com