Embarkissa uutta on se, että se on ilmaisessa moodissa online-kartta, joka päivittyy sitä mukaa kuin viranomaiset päivittävät merikortteja, jonka lisäksi se päivittyy valmistajan ilmoituksen mukaan sadoista muista tietolähteistä. Periaatteessa siis sen kartat ovat aina ajan tasalla. Kartat ovat myös selattavissa tietokoneella.

Kartat mukautuvat haluttaessa ympäröivään valaistukseen – ominaisuus, jonka soisi olevan useammassakin plotterissa ja karttaohjelmassa. Kalastajille tarjotaan tarkempia syvyyskäyrätietoja ja pohjan tarkempaa kuvausta.

Navicon mukaan uusi appi auttaa navigoimaan ja suunnittelemaan reittejä entistä tarkemmin ja perustuen parempaan dataan. Tämä on turvallisen merenkulun perusta, oli se sitten kalastusta, purjehdusta tai muuta veneilyä. Valmistajan mukaan sovelluksen on tarkoitus tuoda käyttäjien ulottuville paikallistuntemusta paikoista, jotka ovat ennestään tuntemattomia.

Embarkin paras puoli on ehkä kuitenkin sen sosiaalinen ulottuvuus. Sen avulla voi jakaa omia reittejä ja havaintoja muille veneilijöille tai suppeammalle kaveripiirille. Perus-Embark toimii internet-yhteyden varassa. Maksullinen Premium-tilaus mahdollistaa karttojen offline-käytön sekä tarkemmat sää- ja vuorovesitiedot. Lisäksi Ruotsin ja Tanskan merikortit saa käyttöönsä vain Premium-versiossa. Navico tarjoaa käyttäjille ilmaista 14 päivän premium-kokeilujaksoa.

www.c-map.com