50 solmua saa rikki Buster Magnumillakin, mutta kun veneen kokonaispituus on yli 29 metriä ja kuivapaino 62 tonnia, siihen tarvitaan energiaa ja tehoa. Gladiator 961 Speedin polttoainesäiliön tilavuus on 8 000 litraa. Matkanopeudella se riittää 360 meripeninkulman siirtymään eli kulutus on reilusti yli 20 litraa jokaisella meripeninkulmalla. Canadosin mukaan Speed on huomattavan taloudellinen, mikä voi pitää vähän vertailukohteesta riippuen paikkansakin, mutta ei kulutus vähäistä ole.

Mutta ainakin maisema vaihtuu vauhdilla, sillä tuo matkanopeus on peräti 44 solmua, kun konehuoneessa pauhaa kolmesta moottorivaihtoehdosta tehokkain eli kolme 2 000-hevosvoimaista MANin V12-dieseliä yhdistettyinä JDM:n automaattisesti trimmaaviin pintavetolaitteisiin. Niiden työskentelyä pystyy seuraamaan monitoiminäytöltä tai salongin tv-ruudulta, sillä peräpeiliin on upotettu valvontakamera, joka kuvaa livenä kuinka pintavetolaitetrion 5-lapaiset potkurit piiskaavat vettä.

Jos on kuitenkin valmis tinkimään vauhdista, on tarjolla myös 2 x 2600 hv MTU ja 2 x 2000 hv MAN vaihtoehdot, joista ensin mainitussa on JDM:n pintavetolaitteet ja jälkimmäisessä akseliveto. Huippunopeudet tippuvat näillä vaihtoehdoilla 38 ja 45 solmuun.

Vauhdin lisäksi tarjolla on luksusta, sillä Canados on tunnettu tarkasti valituista materiaaleista ja loistokkaasta viimeistelystä. Esimerkiksi seinäverhoiluissa ei ole tyynyttä keinonahkaan tai vinyyliin vaan käytettyä aitoa italialaista Poltrona Frau -nahkaa. Sisustussuunnittelu on piireissä pidetyn Christiano Gatton käsialaa.

Takakannelta löytyy 12 hengen lounge-alue, grillieineen, jääpalakoneineen ja jääkaappeineen. Illan tullen paikalle voi pystyttää 1,6 x 2,8 -metrisen valkokankaan, mikä muuttaa oleskelutilan ulkoilmateatteriksi. Teema kulkee mukana myös majoituskannelle, jonne voi valita joko neljän makuukajuutan tai kolmen makuukajuutan ja kotiteatterin tilaratkaisun. Kansisalonki on kalustettu kahdella sohvaryhmällä ja ruokapöydällä. Keittiöön, neljän hengen miehistötiloihin ja konehuoneen sisäänkäynnille johtaa ohjaamosta kohteliaan huomaamaton oma porraskäytävä.

29-metrin kokonaispituudesta huolimatta Gladiator 961 Speed on CE-luokiteltu runkopituudeltaan alle 24-metriseksi huviveneeksi, joten omistaja voi hypätä tahtoessaan myös puikkoihin ilman suurempia pätevyysvaatimuksia.

www.canados.com