Swanin Club-mallisarja on tarkoitettu ratakisoihin ja lyhyempiin avomerikamppailuihin. Ennen tätä mallisto on koostunut 36-, 50- ja 80-jalkaisista rasseista, joiden omistajille on järjestetty regattoja ympäri maailmaa. Nyt joukkoon liittyy 125-jalkainen hirmu purjehtijoille, joille mikään ei riitä.

Ensimmäisen veneen on tilannut monacolaistunut venäläispohatta, jonka urheilullinen harrastuneisuus ei rajoitu vain veneilyyn, vaan ulottuu myös esimerkiksi jalkapalloon – miehen talliin kuuluu muun muassa FC Monaco -jalkapalloklubi.

ClubSwan-veneissä kaikki on tehty purjehdusominaisuuksien ja vauhdin ehdoilla. Ne eivät kilpaile sisutuksella tai muulla luksuksella, toisin kuin valmistajat niin sanotut normaalit veneet.

Tätäkin mallia tehdessä on erilaisten reittiennätysten lyöminen ollut kirkkaana mielessä. Ensimmäinen testi on elokuun alkupuolella käytävä legendaarinen Fastnet Race, jonka reittiennätys olisi saamiemme tietojen mukaan tiimille mukava alkupala.

Vene on tehty hinnasta välittämättä parhaimmilla tekniikoilla ja materiaaleilla, joita on saatavilla. Juan Kouyoumdjianin piirtämässä veneessä on kallistuva köli ja lisäksi kiertyvät C-foilit keventämässä veden vastusta.

Hieman alle 43- ja leveydeltään 8,75-metrinen vene painaa vain karvan alle 59 tonnia, josta 23 tonnia kölissä. Masto huitelee yli 50 metrin korkeudessa ja purjepinta-alaa on hieman yli tuhat neliömetriä luovilla ja tuplasti sen genaakkerin kanssa. Ehkä veneen mittasuhteista kertoo myös se, että sen apukoneen teho on 500 hevosvoimaa.