DutchCraft mainostaa 56:sta "maailman pätevimpänä 56-jalkaisena jahtina". Monipuolinen se ainakin on.

Veneessä on kolme kantta, joista alin on kolmen toiletin ja 6–8 makuupaikan majoituskansi. Pääkansi voi olla valinnan mukaan joko sivuilta ja perästä avoin (Open) tai suljettu (Cabin).

Ohjaamo on melko keulassa, vaikka toki tuulilasin etupuolelle mahtuu laaja aurinkotaso. Oleskelutilat ovat keskiveneessä ja perässä on valtava ja monikäyttöinen ulkokansi, jonka alla ja sivuilla ennennäkemättömän kookkaat ja monipuoliset varastot ja säilytystilat.

Sivulokeroihin saa esimerkiksi paikat 16 happipullolle ja kannen alle niiden uudelleentäyttölaitteiston. Bileitä ajatelle takakannella saa dj-kopin, kahden subwooferin ja 14 kaiuttimen äänentoistojärjestelmän sekä ulkoilman ja vedenalaisen valoshown. Ison saaliin kalastusta varten varusteiksi voi ruksata täysimittaisen väsytystuolin ja nosturin, jolla saaliin voi nostaa ruumaan jäihin.

Pitkä yläkansi tuplaa veneen oleskelutilat ja veneen matkustajakapasiteetin 36 henkeen (B-kategoriassa). Vene täyttää A-kategorian vaatimukset, jolloin mukana voi olla 12 henkeä.

Suunnittelussa on panostettu helppokäyttöisyyteen ja vähähoitoisuuteen. Lujitemuovirunkoa suojaa paksut törmäyslistat ja kansi on tiikin sijaan hoitovapaata komposiittimateriaalia.

17-metriä pitkän ja reilut viisi metriä leveän DC 56:n huvikäyttöversion konehuoneessa on kaksi Volvo Pentan dieseliä yhdistettynä Volvo Pentan IPS-vetolaitteisiin. Tekniseen varustukseen kuuluu muun muassa Joystick Docking & Driving -ohjaus, DPS-taivasankkuri sekä paikallaan olon ja ajon aikaiset vakautusjärjestelmät.

Polttoainetta mahtuu mukaan vakiona 3 000 litraa, mikä riittää 25 solmun marssinopeudella 500 meripeninkulman toimintasäteeseen. Isommalla 4 500 litran tankilla toimintasäde kasvaa samalla nopeudella 750 meripeninkulmaan ja parhaimmillaan peräti 900 meripeninkulmaan.

Huviversio lisäksi DC 56:sta saa myös ammattiversiona. Silloin propulsiona on Doen vesijetit yhdistettynä 30 000 käyttötunnin John Deere -dieseleihin.

DutchCraft on uusi brändi ja 56 sen ensimmäinen malli, joka esitellään syyskuussa Cannesin venemessuilla. DutchCraftin omistaa hollantilainen SG b.v., joka on valmistanut vuodesta 2002 näyttävyydestä tunnettuja Zeelander-moottorijahteja.

www.dutchcraft.com