Fjordia voidaan pitkälti pitää syyllisenä nykyisen pystykeulaisten T-top-veneiden villityksen. Se oli ensimmäisiä, joka lanseerasi markkinoille isoja, ylellisiä ja uudella tavalla muotoiltuja välimerellisiä päiväristeilijöitä.

Tuloillaan oleva 53 XL on Fjord-malliston uusi lippulaiva. Se ei kuitenkaan syrjäytä nykyistä 52:sta, vaan tarjoaa sille tilavamman vaihtoehdon. Siitä kirjaimet XL.

Vuosi sitten esiteltyä Fjord 41 XL:ää on myyty jo yli sata kappaletta, joten Fjordilla uskotaan vahvasti XL-konseptin menestykseen. Ja eipä siinä, 53 XL:n mittasuhteet vaikuttavat hulppeilta.

Avotilaa on tietysti enemmän kuin koskaan Fjordin historiassa. Pentteri on jaettu kahteen yksikköön, samoin pöytiä on kaksi. Pöydän ääreen sohville mahtuu istumaan yhdeksän ja aurinkotasolle pötköttämään neljä henkilöä. Vastakkain istuttavien sohvien vaihtoehtona on U-sohva.

Kannen alle saa parhaimmillaan kaksi makuukajuuttaa ja kaksi toilettia sekä omalla sisäänkäynnillä varustetun miehistöhytin. Jos tulee toimeen yhdellä toiletilla, suurenee keulakajuutta vaatehuoneella. Isot runkoikkunat korostavat sisätilojen volyymia.

Komentosillalla on kolme nojatuolia ja kolme 19-tuumaista monitoiminäyttöä. Kipparin sormen päiden käskytettävänä on yhteensä joko 1 100 tai 1 200 hevosvoimaa. Enempi riittää noin 34 solmun huippuihin. Moottorit ovat Volvo Penta D8-dieseleitä IPS-vetolaitteisiin yhdistettyinä.

Uimataso on tietysti hydraulinen ja perän apuvenetalli nielee sisäänsä hyvän kokoisen jettiribin.

www.fjordboats.com