Uusi M300-tuotesarja sisältää uuden sukupolven lämpökameroita, joiden uusi teknologia parantaa navigoinnin turvallisuutta ja kipparin kykyä havainnoida ympäristöään. Mitään jokamiehen laitteita nämä eivät ole ja valmistaja toteaakin rehellisesti, että M300-sarjan kamerat on suunniteltu vaativimmille ammattimerenkulkijoille ja hälytysyksiköille, jotka toimivat ankarissa olosuhteissa merellä.

M300-sarjaan kuuluu viisi eri mallia, joissa on vankkatekoiset ja kestävät koteloinnit pan- ja tilt-ominaisuuksilla. Saatavana on neljä lämpökameraa, jotka perustuvat Flir Boson 640 tai 320 resoluution lämpökameraytimeen ja erilaisia katselukulmia tarjoaviin FoV-linsseihin. Lisäksi saatavana M300C, joka on 30-kertaisella zoomilla varustettu teräväpiirtovärikamera.

Kameroiden parannettu kuvanvakautus mahdollistaa vakaan kuvan kovassakin merenkäynnissä. Kamerat on myös suunniteltu integroitaviksi uusimman sukupolven navigointinäyttöihin, kuten Raymarine Axiom -perheen monitoiminäyttöihin.

Kahdella sensorilla varustetuissa M364C ja M364C LR -kameroissa on Flirin patentoitu Thermal Vision (CTV) -teknologia, joka yhdessä Raymarine Axiom -navigointinäyttöjen kanssa yhdistää lämpökamerakuvan ja näkyvän valon kameran teräväpiirtokuvan parantaen kohteiden tunnistamista yöllä.

Lisäksi M364C ja M364C LR -malleissa hyödynnetään Flirin MSX-kuvantamisteknologiaa, joka erottaa reunoja ja rajoja näkyvän valon teräväpiirtokamerakuvasta ja yhdistää ne lämpökamerakuvaan, mikä helpottaa kaukana olevien kohteiden visuaalista tunnistusta.
Ammattilaitteilla on ammattihinnat. M300C näkyvän valon HD kameran suositushinta on ilman alvia 6 49 euroa. Halvin lämpökamera M332 irtoaa hintaan 8 495 € + alv. Kallein, M364C LR lämpö- ja näkyvän valon pitkän kantaman CTV-kameran veroton suositushinta on 29 495 euroa.

www.flir.com