Frauscherit ovat tyyli- ja laatutietoisten vauhtiveneilijöiden valinta. Vakiomallit ovat kaulakajuutallisia daycruisereita ja Airit niiden avokeulaisia rinnakkaismalleja.

Tähän saakka Air-versioita on syntynyt lähinnä pienemmistä malleista mutta maailmalla alati kasvava kookkaiden päiväveneiden suosion kasvu on saanut myös Frauscherin laajentamaan valikoimaa.

Mallimerkintänsä mukaisesti 10-metrinen 1017 GT Air ensiesiteltiin kuluvan vuoden tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla. Perän aurinkokannen alla olevaan konehuoneeseen saa kaksi bensiini- tai dieselsisäperämoottoria, yhteisteholtaan 600–800 hevosvoimaa. Hintakartta alkaa Itävallan 20 prosentin arvonlisäverokannalla hieman yli 370 000 eurosta.

 

1017 GT Airin keulan oleskelutilan muodostaa kaksi sohvaa ja tiikkipöytää. Keskipulpetin alla on toiletti, jonne kuljetaan pulpetin etureunassa olevasta ovesta.

Niille joista kymmenmetrinen avovene on pieni, Frauscher esittelee syyskuussa Cannesin venemessuilla 14-metrisen 1414 Demon Airin. Se on varustettu hiilikuituisella aurinkokatoksella ja keulan avotilan pöytä sääty sähköllä.

Runko ja tekniikka on peräsin keulakannellisesta Demonista. Moottorivalikoima alkaa kahdesta 400-hevosvoimaisesta dieselistä, bensa-V8 on tarjolla teholuokissa 2 x 430 – 2 x 520 hv. Demon Airin hinnat tulevat hipomaan miljoonaa.


www.frauscherboats.com