Frauscher määrittelee uutuutensa “virstanpylväänä veistämön pitkässä innovaatiohistoriassa”. Kaksirunkoisessa veneessä on sähkömoottorit, joukko mielenkiintoisia ratkaisuja ja melko erikoinen muotokieli.

Veneen suunnitteluprosessissa veistämö tiedusteli asiakkailtaan, mitä ominaisuuksia he uutuudelta toivoivat. Lopputuloksena syntyi hitusen yli kahdeksanmetrinen vene, jonka ensisijainen käyttöalue on suojaisat vedet. Konseptin ytimessä on käyttäjäystävällisyys sekä runsaat ja mukavat oleskelutilat. Kannen pinta-ala on noin 20 neliömetriä. Tähän mallinimi viitannee.

TimeSquare 20:ssä on valinnan mukaan kaksi 2–10-kilowattista sähköperämoottoria. Akkukapasiteetin voi valita 7-30 kilowattitunnin väliltä. Valinnat vaikuttanevat merkittävästi veneen hintalappuun, sillä akut maksavat paljon.

Veneen huippunopeudeksi veistämö ilmoittaa noin 25 solmua. Suorituskyvyltään ja toimintasäteeltään TimeSquare 20:n vastaa esimerkiksi sähköistä Frauscher 740 Mirage Airia, mutta katamaraanirunkoinen ja kevytkulkuinen TimeSquare 20 tarvitsee siihen huomattavasti vähemmän tehoa ja energiaa.

www.frauscherboats.com