Furunon uusi SC-33 -satelliittikompassi, tuottaa veneille erittäin tarkkaa suunta- ja sijaintitietoa. Se on entistä tarkempi, sillä siinä yhdistyy kaksi gnss-antennia sekä kolmiakseliset gyro- ja kiihtyvyyssensorit kompaktissa koossa. Näiden avulla aluksen liikkeistä saadaan erittäin tarkkaa tietoa autopilotin, tutkan, plotterin tai sonar-järjestelmän tarpeisiin.

SC-33 hyödyntää kahta antennia laskeakseen yksittäisen vektorin ja samanaikaisesti kolmiakseliset gyro- ja kiihtyvyysanturit lisäävät toisen vektorin. Tämä yhdistelmä aikaansaa erittäin tarkan tiedon ilman kolmatta anturia. SC-33 tarjoaa nopeasti päivittyvää tietoa myös kovissa nopeuksissa. 

Kompassista löytyy niin GPS-, Galileo-, QZSS- kuin Glonass-järjestelmien vastaanottokyky.  Sen päivitysnopeus suuntatiedolle on 90 astetta sekunnissa ja tarkkuus +/- 0,4 astetta. 

Tarkkuus ei irtoa ihan pikkurahalla, sillä SC-33:n suositushinta on 2 990 euroa.

Toinen Furunon tyyriimmän tason julkistus on monitoiminäytöistä räätälöitävän navigointijärjestelmän sydämen muodostava musta laatikko TZT2BB. Se sisältää kaksi pääkomponenttia: prosessoriyksikkö MPU-004:n ja virtakytkin/korttipaikkayksikkö PSD-003:n. Toisin kuin perinteissä monitoiminäytöissä, tässä kirjain-numerohirmussa ei ole näyttöä laisinkaan, vaan näyttölaitteiden valinta on jätetty vapaasti laitteen hankkijan räätälöitäväksi. 

Laadukkaimmista komponenteista tehty TZT2BB tukee myös laitteiden yhdistelyä Navnet-verkossa. Se voidaan yhdistää vapaasti kaikkein suurimpiinkin näyttöihin. TZT2BB:n kykenee toimimaan kahdella eri ruudulla, joiden ei tarvitse olla samankokoisia resoluutioltaan ja tämän lisäksi se kykenee ohjamaan siihen liitettyä kolmannen osapuolen ohjelmistoa, mikäli siinä on kosketusnäyttöohjaukselle tuki. TZT2BB toimii sekä laajakuva- että normaalikokoisella näytöllä.

TZT2BB toimii kosketusnäytön lisäksi myös erilaisilla etäkäyttöpaneeleilla, kuten kuvassa olevalla Furuno MCU-005:llä. Osa toiminnoista on käytettävissä myös tavallisella hiirellä. 

Suomessa TZT2BB:n esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa helmikuussa Vene 19 Båt -messuilla. Laitteen suositushinta on 6 450 euroa.

www.furuno.fi