Uusi soitin on ominaisuuksiltaan hieman kevennetty versio lippulaivamallista Apollo MS RA-770. Samoin hinnaltaan. 

Useimpien käyttäjien näkökulmasta laitteesta ei ole karsittu mitään oleellista, minkä vuoksi uutuus on erityisen kiinnostava.

Oikeastaan suurin ero RA670:n ja RA770:n välillä on laitteen etulevyssä. RA770:ää ohjattiin kosketusnäytöllä ja pyöritettävällä nupilla, uutuudessa on näppäinrivi ja nuppi. Tässä ollaan makuasioiden äärellä, kumpi näyttää paremmalta ja kumman käyttö sujuu luontevammin.

Soittimen vesisuojaus sen etupuolelta on edelleen IPx7-luokiteltu eli sen voi asentaa vaikka avotilaan.

Ominaisuuksista on vähennetty yksi erillinen äänentoistoalue, joita on nyt kolme. Näistä kaksi toimii ilman erillistä vahvistinta. Ääänentoistoalue tarkoittaa kahden kaiuttimen ja mahdollisesti subbarin kokonaisuutta, jonka ääntä voidaan säätää muista alueista riippumatta.

RA670:stä puuttuu wifi-yksikkö, mutta se pystyy käyttämään hyväkseen wifi-toimintoja, jos sen kytkee ethernetillä ulkoiseen datareitittimeen tai lippulaivamalliin RA770:een. Wifiä voi käyttää esimerkiksi laiteohjelman päivitykseen.

Apollo-sarjan huippuominaisuudet ovat edelleen mukana. Tehtaan ohjelmoima dsp (digitaalinen signaalinprosessointi) integroi Fusionin soittimista, vahvistimista ja kaiuttimista yhtenäisen järjestelmän. Dsp:ssä on kaikille komponenteille optimoidut asetukset. Se parantaa äänentoistoa monella tavalla ja suojaa laitteistoa esimerkiksi yliohjautumiselta, vaikka sitä soittaisi nuppi kaakossa.

Soittimessa on mukana on myös PartyBus-toiminto, jolla veneen eri osissa voidaan soittaa eri ohjelmalähdettä. 

Soittimessa itsessään on radio, ja ulkoisia ohjelmalähteitä voidaan liittää langattomasti Bluetoothilla sekä langallisesti rca:lla, usb:llä tai optisella kaapelilla esimerkiksi televisiosta.

Sisäisen D-luokan vahvistimen teho on 4 x 70 wattia.

Laite on mini-din-kokoa. Sen voi asentaa autostereoissa standardoituun din-aukkoon lisävarusteena myytävän adapterin avulla.

MS-RA670:n ohjehinta on 549 euroa. Se maksaa 200 euroa vähemmän kuin lippulaivamalli ja vajaan satasen enemmän kuin vähän kevyemmin varusteltu MS-SRX400. 

Ominaisuuksien perusteella uutuus sopii vähän pienempiin veneisiin kuin RA770, mutta sen hinta/laatu-suhde tuntuisi erinomaiselta. 

www.fusionentertainment.com