Kraken harjaton sähkömoottori pyörittää potkuria, joka tuottaa yli 45 kilon työntövoiman 36 voltin jännitteellä tai yli 36 kilon työntövoiman 24 voltin jännitteellä. Garminin mukaan numerot tekevät Krakenista tähän mennessä tehokkaimman vapaa-ajan käyttöön tarkoitetun keulasähkömoottorin.

Moottorin avulla on helppo siirtyä lyhyet siirtymät tärppipaikalta toiselle ja ajella hissukseen kalastuksen aikana. Sekä vedenpinnan ylä- että alapuolella lähes äänetön laite ei todennäköisesti säikytä kaloja.

Tarkalla Garminin sijaintiteknologialla varustettuna Kraken pitää veneen tarkasti paikallaan tai ajaa luotuja reittejä, kuvioita tai jälkiä. Tyynellä kelillä Kraken pystyy laskemaan automaattisesti nopeutta veneen saapuessa noin metrin päähän valitusta kohteesta. Kovassa kelissä Krakenin voi puolestaan valjastaa tehostamaan moottorin toimintaa, mikä parantaa suurempien veneiden hallittavuutta.

Keulamoottoria on helppo hallita langattoman ja kelluvan kauko-ohjaimen avulla. Sillä käytetään myös Krakenin taivasankkuria, autopilottia ja osoitusohjausta. Samoja toimintoja voi käyttää myös Krakenin kanssa paritetulla yhteensopivalla Garmin Quatix -älykellolla.

Force Kraken -keulamoottoreita on saatavana valkoisena 63-, 75- ja 90-tuuman pituisina ja mustana 63 ja 75 tuuman rikiputkella. Kahteen lyhyempään saa GT56UHD-anturin skannaavia UHD ClearVü ja SideVü sekä perinteistä CHIRP -kaikuluotainta varten. Krakeniin on mahdollista integroida myös eteenpäin suunnattu LiveScope-anturi ja sen johdot.

Kraken-mallisto ensiesitellään kansainvälisillä kalastusalan ICAST-messuilla Orlandossa Yhdysvalloissa heinäkuun puolivälissä mutta toimitukset käynnistyvät vasta loppuvuodesta. Hinnat alkavat 4 649 eurosta, jolla saa mustan 63-tuumaisen keulamoottorin ja GT56UHD-kaikuanturin.

www.garmin.com

Force -keulamoottorimallisto