Mallisto on saanut päivitetyt prosessorit, joka näkyy valmistajan mukaan parempana suorituskykynä ja jouhevampana toimintana laitteissa ja verkossa. Käytännössä tämä näkyy selkeimmin siinä, että järjestelmä piirtää kartat näytölle nopeammin. Myös muut laitteet ja anturit, kuten tutka, luotain ja multimediajärjestelmä, hyötyvät nopeammasta prosessorista. 

Garminin Gpsmap 722- 922- ja 1222 Touch -mallistoihin perustuvissa Plus-sarjan laitteissa on nyt myös paremmat integrointiominaisuudet, kuten J1939 -moottori-integrointi ja yhteensopivuus OneHelm -toiminnon kanssa, joka yksinkertaistaa veneen keskeisimpien järjestelmien hallintaa Garminin monitoiminäytöllä. Tämä ominaisuus on nyt ensimmäistä kertaa käytettävissä 7:n ja 9:n tuuman näytöillä Gpsmap Plus -mallistossa. 

Garminin vuonna 2018 kolmansille osapuolille julkistaman HTML5-alustan julkaisun jälkeen jo puolentoistakymmentä valmistajaa on integroinut muun muassa valaistusta, vakautusta, digitaalisia kytkimiä koskevia järjestelmiään ja tekniikoitaan OneHelmiin, jota kaikki Gpsmap Plus -malliston laitteet tukevat. 

Gpsmap Plus -malliston laitteissa on valmiina maailman peruskartta, mutta tositoimia varten käyttäjän tulee hankkia integroidun BlueChart g3 -kartan, joissa on Auto Guidance -ominaisuus. Se vertaa karttamateriaalin dataa veneestä annettuihin tietoihin ja ehdottaa käyttäjän veneen syväykseen ja korkeuteen soveltuvaa reittiä. 

BlueChart g3 Vision -kartoissa on astetta yksityiskohtaisimmat tiedot ja niissä on tarjolla myös 3D-näkymiä, satelliittikuvia sekä ilmakuvia. 

XS Plus -mallit tukevat Chirp-, skannaavaa ClearVü - ja Panoptix all-seeing -luotainta, sekä myös Panoptix LiveScope -järjestelmää. XSV Plus -malleissa on lisäksi tuki sivusuunnassa skannaavalle SideVü -luotaimelle.

Laitteen langattoman yhteyden avulla voidaan käyttää GarminActiveCaptain -mobiilisovellusta, joka luo yhteyden yhteensopivan mobiililaitteen ja Gpsmap Plus -laitteen välille. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat päivittää ja ostaa karttoja mobiililaitteeseen OneChart -palvelusta. Active­Captain näyttää ilmoitukset myös monitoimilaitteen näytöllä sekä mahdollistaa muun muassa langattomat ohjelmistopäivitykset ja reittisuunnittelun mobiililaitteella.

Gpsmap Plus -malliston laitteita on tarjolla 7:n, 9:n tai 12:n tuuman kosketusnäytöillä. Kaikki mallit tukevat luotaimen, karttojen, käyttäjätietojen sekä kameroiden verkkojakoa useisiin laitteisiin veneverkossa. Laitteesta löytyy myös NMEA2000 -yhteys muiden laitteiden yhdistämiseksi. 

Uudet Gpsmap Plus -malliston laitteet tulevat saataville vuoden loppuun mennessä hintahaarukassa 999–2 999 euroa.

www.garmin.fi