Garmin inReach Mini toimii maailmanlaajuisessa Iridium-satelliittiverkossa. Viestintään inReach Min i-laitteen avulla tarvitaan aktiivinen satelliittipalvelusopimus. Laitteessa on paljon ominaisuuksia, jotka tekevät vesillä liikkumisesta turvallisempaa, muun muassa kaksisuuntainen viestintä, paikannustoiminnot ja säätiedot. Hätätilanteessa voi aktivoida interaktiivisen SOS-viestin Garmin IERCC-palveluun, joka on 24/7 toiminnassa oleva hätäpalveluiden koordinointikeskus. 

inReach Mini 2:n mitat ovat 5,17 x 9.90 cm ja paino 100 g. IPX7-luokitettu laite voidaan liittää yhteensopiviin veneilyelektroniikkalaitteisiin, kuten karttaplottereihin tai vaikkapa quatix 7-veneily-gps-älykelloon tai sitä voidaan käyttää itsenäisesti. Langattoman laiteyhteyden kautta inReach Mini 2-satelliittiviestintälaitetta voi hallita etänä ja esimerkiksi lähettää ja vastaanottaa viestejä, käynnistää ja pysäyttää seurannan sekä hätätilanteessa aktivoida SOS-toiminnon pariliitetystä laitteesta. 

InReach Mini 2 tallentaa automaattisesti käyttäjän reitin. Jos käyttäjä eksyy, hän voi valita TracBack-toiminnon, jolloin laite määrittää kuljetun reitin ja opastaa samaa reittiä takaisin lähtöpisteeseen.

Laitteen käyttöaika on jopa 14 päivää jatkuvassa käytössä 10 minuutin vakiopaikannusvälillä. Kun valitaan 30 minuutin paikannusväli, akun kestoa pystytään entisestään pidentämään jopa 30 päivään jatkuvassa käytössä. Jos matkapuhelinverkon ulottumattomissa liikutaan vain satunnaisesti, inReach Mini 2:n akku säilyy ladattuna ja käyttövalmiina jopa vuoden ajan, kun laitteen virta on kytketty pois päältä. 

InReach Mini 2 Marine -paketti tulee myyntiin loppuvuoden aikana 459 euron suositushintaan. Pakettiin kuuluu ladattava litiumakku, 12 V virtajohto, kelluva hihna ja veneteline sekä asennustarvikkeet.

www.garmin.com/fi