Laite ei varsinaisesti korvaa mitään muuta viestintä, mutta tarjoaa toimivan viestintävälineen siellä, missä mikään muu ei toimi. Laitteen mukana tuleva maksullinen Earthmate-sovellus tarjoaa muun muassa perustason sijaintitiedon, jonka laite voi välittää automaattisesti kotipuoleen.

Tämä laite sopii maailmanmatkaajalle, joka ei halua puhua kotipuoleen keskeltä valtamerta, mutta kuitenkin ilmoitella matkan edistymisestä. Kotivesillä laite voi antaa lisäturvaa sos-ominaisuudellaan.

InReach ei ole varsinaisesti puhelin, sillä sillä ei voi puhua. Sen sijaan sillä voi lähettää tekstiviestejä ja lähettää hätäkutsun. Laite osaa kertoa suunnan ja vauhdin paikkatiedon lisäksi. Siihen saa lisäpalveluna myös säätiedot. Jos paritat inReachin bluetoothilla älylaitteeseesi ja lataat sovelluksen, voit käyttää omia osoitekirjojasi viestien lähettämiseen.

Laite on todella pienikokoinen ja painaa vain 100 grammaa. Siinä on sisäinen litiumakku, jonka kesto vaihtelee käytettyjen sovellusten ja kirjausvälien mukaan. Käyttö vaatii voimassaolevan satelliittipalvelusopimuksen. Palvelun hinta vaihtelee sisällöstä riippuen 15–125 euroon kuukaudessa.