Italialainen Yacht Controller on tunnettu kaukohallintalaitteesta, jolla voi vaikkapa keulakannella tai uimatasolla seisten käyttää moottorin vaihteita, kaasua sekä veneen ohjailupotkureita. 

Tähän saakka Yacht Controller on vaatinut oman näyttönsä, mutta jatkossa Yacht Controllerin näytön voi sisällyttää Garminin OneHelm-toiminnon omaaviin monitoiminäyttöihin, joka yksinkertaistaa kojelaudan mittari-, kytkin- ja näyttöpaneelihelvettiä. Garminin OneHelm-näytöllä voidaan näyttää kaikki Yacht Controllin ohjauspaneelin tiedot ja aktivoida järjestelmä ilman erillisiä kytkimiä. 

Veneen erilaisten toimintojen ja varusteiden hallinnan keskittyminen kosketusnäytöille on luonnollista jatkumoa suurten elektroniikkavalmistajien monitoiminäyttöjen kehitykselle, jossa näytöt muuttuvat karttaplottereista yhä monipuolisemmiksi veneen käyttöpäätteiksi. Näytöt voivat toimia minkä tahansa datan tai vaikkapa videoiden toistamisessa ja niiden näkymä on vapaasti räätälöitävissä kulloisenkin aluksen, tilanteen ja käyttäjän tarpeen mukaisesti. Väyläteknologian kehitys ja monitoiminäyttöjen yhä kasvavat prosessoritehot tekevät veneiden elektroniikasta yhä enemmän oikeita järjestelmiä yksinkertaisen datanvaihdon asemesta.

www.garmin.com 

www.yachtcontroller.com