Uusi Grandezza 30:stä tulee markkinoille kahden malliversion voimin. Ensimmäisenä on esittelyvuorossa cabincruiser eli kansisalonkiversio 30 CA, jossa on koko leveydeltään avattava takaseinä. Toinen versio on ilman takaseinää toimitettava sportcruiser-versio 30 OC.

Grandezza-mallistossa 30 CA ottaa luontevasti paikkansa suosittujen 28 OC ja 34 OC -mallien välissä. Muotoilussa ollaan samoilla linjoilla Grandezzan uusinta, kolmatta mallisukupolvea edustavan 37 CA:n kanssa. Kokonaisuutena Grandezza 30:n muotoilu tyydyttää varmasti kriittisenkin esteetikon silmää. Ainakin sivuprofiili on ryhdikäs mutta linjakas.

Veneen perässä on Grandezzoille tyypilliseen tapaan pitkä uimataso sekä aurinkotason ja sohvan yhdistelmä, jonka sisällä on runsaasti säilytystilaa. Jotta kansisalonki ja avotila sulautuvat tarvittaessa saumattomasti yhteiseksi tilaksi, on niiden välissä oleva takaseinä avattavissa kokonaan. 

Kansisalongissa paapuurin laidalla oleva kulmasohva ja jatkettava pöytä aukeavat avotilaan päin. Pentterissä on puolestaan takimmaisena kookas jääkaappi, jonka ovi aukeaa molempiin suuntiin, jotta kaapilla asiointi on yhtä luontevaa sekä avotilasta että kansisalongista. Pentterivarustusta voi täydentää uunilla, mikä 30-jalkaisten moottoriveneiden luokassa on harvinaisempi herkku.

Komentosillalla on ohjaamossa kipparin istuin ja paapuurin puolella paripenkki. Grandezza on siis loihtinut riittävästi tilaa sekä sohvaryhmälle että apukuskin penkille, ilman tarvetta muokata tai muunnella istumajärjestelyjä matkustus- tai oleskelutarkoituksen mukaan. 

Kojelaudassa on vakiona 12-tuumainen monitoiminäyttö, jonka voi päivittää 16-tuumaiseksi. Näyttöön saa integroitua navigointitoimintojen lisäksi muun muassa digitaaliset Embirbus-kytkimet veneen eri varusteiden ja järjestelmien valvomiseksi ja käyttämiseksi.

Majoituskannelta löytyy sähkö-wc:llä ja suihkulla varustettu toiletti, oven takana oleva parivuoteellinen keskikajuutta sekä saksivuoteella varustettu keulakajuutta. Saksivuoteen voi helposti liu’uttamalla muuttaa joko erillään olevaksi V-vuoteeksi tai yhtenäiseksi parivuoteeksi. Vuoteen runkoon on toteutettu monipuoliset säilytystilaratkaisut.

Grandezza 30 varustetaan taloudellisella mutta suorituskykyisellä Volvo Pentan 380-hevosvoimaisella dieselsisäperämoottorilla.

www.grandezza.fi