50-jalkaisten luokka on maailmalla suosittu, meillä vähemmän. Mutta jos kaipaa väljempiä tiloja isommalle porukalle on Hanse 508 tutustumisen arvoinen uutuus.

Judel & Vrolijkin piirtämä runko on merkille tyypillisesti sulavalinjainen ilman ylimääräisiä kulmia tai kikkailuja. Runko on vahvistettu hiilikuiturakenteisella päälaipiolla maston kohdalta. Rikin rasitukset ohjataan runkoon tukirangan kautta.

Hanse luottaa edelleen yhteen peräsimeen ja köli on L-muotoinen bulbiköli. 508 on syväyksensä puolesta haastava matalissa vesissä, normaalikölillä se on 2,4 metriä ja matala versiokin viistää 1,98 metrissä.

Veneessä on suhteellisen korkea riki pikkusiskosta tutulla tuplarullasysteemillä. Uloimpaan rullaan saadaan genaakkeri tai code 0 ja sisempää käyttää itseskuuttaava fokka tai genoa. Integroituun ankkurirullahelaan saadaan rikattua genaakkerin myös erikseen, jolloin purjevalikoima kasvaa entisestään. Tuulen loputtua vauhtia pitää 80-hevosvoimainen vakiokone.

Hanse 508:n kansi on ratkaisultaan perinteinen. Tuplaruorit on varustettu uudelleen muotoillulla instrumenttipodilla. Sitloodan pöytä on jaettu kahtia ja pöydät voi laskea niin, että ne muodostavat kunnioitettavan kokoisen auringonottokannen.

Ohjaajan kokoleveän istuimen keskiosaan on sijoitettu jääkaappi, grilli ja pesuallas. Massiivinen laskettava perätaso on saranoitu aivan alareunastaan ja siinä on poikkeavasti uimatikkaat sivulla.

508 on saatavilla neljällä eri pohjaratkaisulla, neljällä tai viidellä makuuhytillä sekä kahdella tai neljällä wc:llä.

Hanse on hakenut salonkiin avaruutta sijoittamalla pentterin laajoine aputasoineen veneen pituussuuntaisesti, sohvaryhmää vastapäätä. Näin veneen pituus on voitu hyödyntää suuremmilla wc/suihkutiloilla tai miehistöhytillä. Miehistöhyteistä puheen ollen, yhdessä pohjaratkaisussa on sijoitettu miehistöhytti myös keulapiikkiin.

Salongin ja koko veneen valoisuudesta on huolehdittu yhdellätoista kattoikkunalla ja kuudella runkoikkunalla muiden ikkunoiden lisäksi. Pinta- ja tekstiilivaihtoehdoissa on valinnanvaraa runsaasti.

Hanse 508:n hinta nousee tehtaalla purjehdusvalmiina ja Suomen arvonlisäverolla varustettuna 349 000 euroon. Sillä tosin saa jo aika paljon venettä.

www.hanseyachts.com

www.hansail.fi