Italialaisdesigneri Christian Grande on piirtänyt muun muassa Sessalle ja Cranchille silmää miellyttävän sulavalinjaisia veneitä, mutta tämän hetken todellinen lempilapsi taitaa olla Invictus-mallisto, joka on kokonaisuudessaan Granden käsialaa.

Invictusien muotoilua voi kuvailla jopa veistokselliseksi, ja viimeistely tukee designia. Konseptiin kuuluu myös tarkkaan harkitut ja uniikit erikoismallit, kuten GT320 Versilys, jossa marmori ja meri kirjaimellisesti kohtaavat toisensa. 

Marmori on italialaisen Henrauxin tuottamaa ja viimeistelemää harmaata Versilys-laatua. Voisi sanoa, että odotusten mukaisesti sitä on käytetty Invictusissa esimerkiksi pentterin ja toiletin tasoissa ja pesualtaissa. GT320 Versilysin kohdalla Invictus ja Henraux ovat vieneet marmorin hyödyntämisen paljon pidemmälle, luomalla siitä upealta näyttävän, tiikkiturkin korvaavan kansipinnoitevaihtoehdon. 

Voisi kuvitella, että marmorilla verhoiltu Versilys on paljon vakiomallia painavampi, mutta lopputuloksessa on eroa vain 70 kiloa. Toki Versilys-mallissa marmorin painoa on kompensoitu hiilikuidun käytöllä. Esimerkiksi T-top ja aurinkokatoksen tukipilarit on Versilysissa tehty kokonaan hiilikuidusta. Kymmenmetrisen GT320 Versilysin konehuoneessa hönkii kaksi Volvo Pentan 350-hevosvoimaista bensa-V8:sia, joten marginaalinen lisäpaino ei kulkupuolta ahdista.

www.invictusyacht.com