9.0 WA on pikemminkin päivitetty versio aiemmasta 8.5 WA:sta kuin täysin uusi malli, mutta Jeanneau on osannut ennenkin tehdä melko pienillä muutoksilla varsin onnistuneen freesauksen – niin nytkin.

Perusidea on ennallaan, eli kyseessä on ympärikuljettavan keskipulpetin ympärille rakentuva sundeck-konsepti. Nimen mukaisesti matala ja tasainen keulakansi toimii paitsi helppona kulkuväylänä myös laajana aurinkotasona.

Ohjaamossa istutaan – tai seistään – melko korkealla. Tuulilasin suojassa on kajuutan oviaukon kupeessa kompakti pentterikaappi.

Matkustus ja oleskelutilaa muodostuu lisää perään, jossa on kulmasohvan lisäksi lisävarusteena paapuurin laidan klaffipenkki. Avotilan ja ohjaamon kattamiseen on erinäisiä vaihtoehtoja, alkaen sprayhoodista ja biminitopista aina kokokuomuun tai kovaan HT-katteeseen.

Kannen alta vaikuttaisi löytyvän yllättävän hyvät tilat ainakin toiletin ja makuupaikkojen osalta. Näyttävien runkoikkunoiden ja tuulilasin muotoilulla 9.0 WA:lle on luotu selvää sukunäköisyyttä WA-sarjan 10.5-lippulaivaan.