Pari vuotta sitten esitelty MF 895 Cruiser on noussut yhdeksi kokoluokkansa suosituimmista matkaveneistä – myös Suomessa. Jatkossa valinta on vaikeampi, sillä uusi 895 Marlin tulee iholle. Siinä on selvästi 855/875 Marlin edeltäjiään paremmat sisätilat ja mielenkiintoisesti uudistuneet ulkotilat.

895 Marlinin keulakannelle on taiottu tilava sohva. Perää kohti kulkeminen käy kätevästi ja turvallisti styyrpuurin leveää ja syvää kulkuväylää pitkin. Ohjaamoon pääsee sujahtamaan suoraan sivukannelta. Liukuovi näyttää kuvissa varsin leveältä, ja kuvista hahmottuu myös kylkiparkkitilanteissa veneeseen astumista helpottava laitaportti.

Takana on iso avotila. Sitä voi käyttää sellaisenaan harrastus- tai kuormatilana, isompia esineitä kuten suppilaudan tai kajakin saa kiinnitettyä ohjaushytin katolle taakkatelineeseen. Oleskeluun avotila optimoituu avaamalla perän ja paapuurin laidan taittopenkit ja asettamalla pöytä paikalleen.

Ohjaushytin tilaratkaisu on nähty monesti aikaisemminkin, mutta ohjaamon takana oleva pentteri ja paapuurin laidan dinetti on perusvarma ja toimiva kombinaatio. Dinetin etupenkki on nyt ajon ajaksi apukuskin paikaksi kääntyvää mallia.

Alakerrassa makuupaikkojen lukumäärä ja yksityisyys ovat Cruiser-mallin tasolla, eli molempiin makuukajuuttoihin kuljetaan ovista. Keskikajuuttaan on saatu mahdutettua parivuoteen lisäksi pukeutumispenkki ja keulakajuuttaan v-vuoteen lisäksi vaatekappi. Toiletti vaikuttaa kooltaan toimivalta.

Ulkonäöltään 895 Marlin on aiempaa dynaamisempi ja seikkailullisempi. Lopullinen tyypitys on vielä kesken, mutta Jeanneau kaavailee 895 Marlinin maksimitehoksi 500 hevosvoimaa, joka muodostetaan kahdella 250-hevosvoimaisella perämoottorilla. Suomen maahantuoja paketoi Jeanneaut Mercury-moottorein, jolta löytyykin sopivasti uusia 175–225-hevosvoimaisia V6 ja 250-hevosvoimaisia V8 koneita. Pakettihintoja ei ole vielä vahvistettu.

MF 895 Marlinin kokonaispituus on liki yhdeksän, runkopituus kahdeksan ja leveys kolme metriä. Painoa veneelle kertyy ilman moottoreita noin 3 200 kiloa. Suomen ensiesittely tapahtuu helmikuussa Vene 19 Båt -messuilla.

www.nauticalpartners.fi

www.jeanneau.com