Suosiolle on monia syitä, joista suurin on kuluttajien mieltymyksiin vetoaminen. Tähän Jeanneau pyrkii myös niin kutsutun 8. sukupolven veneillään, joista uusin on nyt julkistettu Sun Odyssey 410.

Uudet Sun Odysseyt mullistivat kansidesignin ympärikäveltävyydellä. Uudessakin 410-veneessä on tämä mainio ominaisuus. Se on toteutettu niin, että istumakaukalon lattia jatkuu saumattomasti siihen alas viettävästä kannesta. Tämä mahdollistaa esteettömän kulun ympäri venettä.

410:ssä on muutenkin sukunäköä mainetta niittäneisiin sisarveneisiinsä: vakautta lisäävä rungon terävä taite, nostettu vesilinja keulassa ja lisäksi rajunnäköinen ’väärinpäin’ nouseva keula. Ulkonäkö kielii varsin mukavasta suorituskykypotentiaalista. Vene on silti helposti kahden hengen purjehdittavissa. Veneessä on tuplaperäsin ja integroitu keulataso.

Sun Odysseyn sisustuksessa on pyritty mahdollisimman suureen valoisuuteen ja avaruuteen. Salonki ja pentteri muodostavat suurten yhtenäisen tilan, jota valaisevat ruffi- sekä runkoikkunat plus pari kattoluukkua.

Veneen moderni muotoilu pystyine laitoineen mahdollistaa sohvien ja pentterin sijoittamisen aivan laidoille, joka on omiaan lisäämään tilantuntua. Pentteri on I-, U- ja L-mallien hybridi ja siinä laskutilaa on runsaasti. Venettä saa kahden ja kolmen makuuhytin versiona, yhdellä tai kahdella toiletilla varustettuna. Makuuhytit ovat pinta-alaltaan varsin mukavankokoisia ja sängyt kiitettävän kokoisia sekä selkeän muotoisia.

Sun Odyssey 410 on saatavilla kahdella kölivaihtoehdolla, joista syvempi vaatii 2,17 ja matalampi 1,62 metriä vettä. Kumpikin on mallia L-bulbi.

Riki on tavanomainen osatakila, jossa huomiota herättää hieman yläviistoon sojottava isopurjeen puomi. Tämä antaa paremmin tilaa sprayhoodille ja biminille. Konevaihtoehtoja ei ole vielä julkistettu ja hintaakin odotellaan. Satamamanöövereissä auttaa keulapotkuri, joka on sisäänvedettävää mallia.

www.jeanneau.com