Lomacin uutuudet Big Game 540, 600 ja 760 julkaistiin Venetsian venenäyttelyn yhteydessä. Lomac on suunnitellut ribit yhteistyössä kokeneen kalamiehen Diego Bedettin kanssa. Bedetti ja hänen Adrianmerellä operoiva charterfirmansa tunnetaan laajasti kalastuspiireissä.

Myönnetään. Ajatus terävien koukkujen ja ilmatäytteisen veneen yhdistelmästä tuntuu jokseenkin vaaralliselta. Milanolainen Lomac osoittaa kuitenkin nämä pelot vääriksi. Lomacin ribit ilmoitetaan soveltuvan uistelun lisäksi mainiosti koskivene- ja heittokalastukseen.

Fleetin lippulaiva, Big Game 760, on 7,68 metriä pitkä ja piirun yli kolme metriä leveä. Noin 1800 kiloa painavaa venettä liikuttaa vakiona peräpeiliin asennettu 4.6 Mercuryn 4,6-litrainen ja 300-hevosvoimainen F300 ProXS V8. Kone painaa vain 229 kiloa. Yhden V8:n sijaan peräpeiliin voi tilata kaksi nelisylinteristä konetta. Ajoiloa täydentävät Mercury Marinen ActiveTrim -moottoritrimmiavustin sekä VesselView -moottoridatanäyttö.

Veneen bittiosasto tulee Garminilta. Konsolia dominoivat kahdet laajakulmalla varustetut 16-tuumaiset GPSMAP 8416xsv:t, joista innokas kalamies tai -nainen voi ammentaa kaiken tarvittavan informaation niin koneista kuin kalavesistäkin.

Polttoainetankki on vetoisuudeltaan normaalia suurempi, 340 litraa. Tällä bensamäärällä parhaat apajat eivät jää haaveeksi.

Jos tämä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, kannattaa jatkaa lukemista. Big Game -malliston suurin avu saattaa nimittäin piillä siinä, että sen ostamisen perusteleminen kotipiirissä on tehty ennennäkemättömän helpoksi. Vene on suunniteltu niin, että se on kädenkäänteessä muutettavissa puhdasverisestä kalastuskoneesta koko perheen päiväretkiveneeksi. Kun tämä ominaisuus tuodaan pöytään oikeana ajankohtana, ostolupa heltiää miltei varmasti, ellei sitten noin 100 000 euron pakettihinta jarruta liikaa. Kaupoille pitää lähteä etäämmälle, sillä Lomacilla ei ole maahantuojaa Suomessa.

www.lomac.it