Mercury korvasi 175-, 200- ja 225-hevosvoimaisina versioina lanseeratuilla V6-koneilla aiemmat vastaavan tehoiset, mekaanisesti ahdetut 4- ja 6-sylinteriset Verado-mallit. Uuden V8-moottoriparven myötä historiaan siirtyy lisää ensimmäisen sukupolven ahdettuja Veradoja, sekä kaksitahtisia OptiMaxeja.

Uudesta V8-moottorista on lanseerattu samalla sysäyksellä useita mallisarjoja ja tehoversioita. Ne syrjäyttävät muun muassa aiemmat 250- ja 300-hevosvoimaiset Veradot. Niiden kanssa samaan,  iskutilavuudeltaan 2,6-litraiseen ja mekaanisesti ahdettuun 6-sylinteriseen rivimoottorikonstruktioon perustuvat 350- ja 400-hevosvoimaiset versiot säilyvät kuitenkin Mercuryn perämoottorimalliston huipulla.

Perusmalleina voidaan pitää V-8 FourStroke -sarjan 250- ja 300-hevosvoimaisia koneita. Ne tulevat saataville joko mekaanisella tai sähköisellä kaukohallintalaitteella sekä hydraulisella tai sähköhydraulisella ohjausjärjestelmällä varustettuina versioina.

V-8 Verado -mallistoon kuuluu niin ikään 250- ja 300-hevosvoimaiset versiot. Veradot on aina varustettu sähköisellä DTS-kaukohallintalaitteella, sähköhydrauliohjauksella sekä ASC-vakiokäyntinopeudensäätimellä. Joystick Piloting for Outboards -sauvaohjausjärjestelmän saa lisävarusteena.

Etenkin kevyisiin ja urheilullisiin veneisiin tarkoitettuun V-8 Pro XS -sarjaan esiteltiin neljä teholuokkaa (200, 225, 250 ja 300 hv). Niiden pakoäänet on tuunattu konekopan teippauksen tavoin sporttisiksi, mutta moottoreita on viilattu myös tekniikaltaan ja painoltaan urheilullisempaan kuntoon.

Vielä enemmän ruutia haluaville on tarjolla Mercury Racingin viimeistelemät V-8 250R ja 300R -mallit, jotka korvaavat kyseisen erikoisosaston valikoimissa aiemmat kaksitahtiset V-6 250XS ja 300XS -mallit.

Neljäs V8-moottorien kategoria on ammattikäyttöön tarkoitetut V-8 SeaPro -mallit. Teholuokkia on kolme, 225, 250 ja 300 hv. Ne on viimeistelty vastaamaan ammattikäytön vaatimuksia  tavallisia malleja järeämmillä ja kestävämmillä komponenteilla.

Kaikille Mercuryn uusille V8-perämoottoreille on yhteistä suuri 4,6-liran iskutilavuus, vahva vääntö ja keveys. 300-hevosvoimaisten perämoottorien luokassa uusi V-8 FourStroke on 239 kilon kuivapainollaan kevyin, tosin vain melko marginaalisella viiden kilon erolla Evinrudeen.

Verado-malleissa on hallintalaiteteknologian lisäksi moottorin värinöitä vaimentava AMS-ripustus, mikä nostaa sen lähtöpainon 272 kiloon. Se on silti samassa suuruusluokassa japanilaisten kilpailijoiden (Suzuki 274 kg , Yamaha 260 kg) kanssa.

Kaikkien uusien Mercuryjen teknisiin hienouksiin kuuluvat esimerkiksi jo pienemmässä 3.4L V6 -moottorissa nähty neliventtiilikansi, jossa on kumpaakin sylinteriryhmää varten kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia sekä polttoaineseosta ja sen syöttöä tarkasti optimoiva ARO-järjestelmä (Advanced Range Optimization).

Lopputuloksen Mercury kehuu lanseerausmateriaaleissa maasta taivaisiin ja esimerkiksi nopeudessa, kiihtyvyydessä ja taloudellisuudessa pääkilpailijoita etevämmäksi.

Väitteiden todenperäisyyttä päästään arvioimaan pian myös Totalveneen sivuilla, kunhan uutuuskoneet on päästy omakohtaisesti kokemaan. Ensivaikutelman perusteella Mercurylla saattaa hyvinkin olla käsissään koneet, joissa on sitä jotakin.

www.mercurymarine.com