Etenkin Yhdysvalloissa vesiurheilulajien vetoveneiksi tarkoitetut päiväristeilijät ovat suosittuja. Varsinkin ilman vetoköyttä veneen peräaallossa surffaamalla harrastettavassa wakesurfingissa on turvallisuuden kannalta tärkeää, ettei veneen perästä sojota ulos potkuria, johon vedessä olija voisi itseään kolhia. Siksi wakesurfing-veneissä ei voi olla perämoottoria tai perinteisellä perävetolaitteella varustettua sisäperämoottoria.

Vaihtoehdoksi jää lähinnä joko akselivetoinen sisämoottori tai eteenpäin suunnatuilla potkureilla varustettu perävetolaite. Molemmissa potkuri jää veneen pohjan alle, joten vedessä olevat vesiurheilijat eivät ole välittömässä vaarassa.

Mercury Marinen uusi eteenpäin suunnatuilla potkureilla varustettu Bravo Four S -vetolaite sopii yhdistettäväksi kaikkiin MerCruiser-bensiinisisäperämoottoreihin. Valikoima alkaa siis 4,5-litraisesta ja 200-hevosvoimaisesta V6:sta ja päättyy 430-hevosvoimaiseen ja 8,2-litraiseen V8:siin.

Bravo Four S -vetolaitteen mukana tulee vakiona Mercury SmartCraft -digitaalitekniikka, joka sisältää muun muassa Smart Tow -järjestelmän. Sen avulla täydellisten aaltojen tuottaminen wakesurfingiin, wakeboardingiin ja muuhun vesiurheiluun luvataan olevan helpompaa kuin koskaan. Smart Tow’lla hallitaan esimerkiksi veneen painolastitankkeja sekä aaltoevien käyttöä.

www.mercurymarine.com