Sähkövinssi on toimivin, mutta se edellyttää asennustöitä. Harkenin halvin sähkövinssi maksaa 2 900 euroa.

Sähkömoottorilla varustettu vinssinkampi on toinen vaihtoehto. Vinssigorilla vain pitää kiinni kammesta ja painaa nappia, jolloin vinssikammen kara pyörii. Voiman saa kohdistetuksi kampeen optimaalisesti, toisin kuin käsin pyöritettäessä.

Ranskalainen Ewincher on sähköinen kampi, jolla voi korvata sähkövinssin, ja mikä parasta, sitä voi vuorotella vinssiltä toiselle. Siinä on nopeudensäätö, suunnanvaihto 2-nopeuksiselle vinssille ja karan lukitus, jolloin se toimii käsikampena.

Moottori saa virran akusta, josta riittää voimaa retkipurjehduksessa noin päiväksi. Sitä voi ladata 12 tai 230 voltin jännitteellä.

Hinta kuitenkin kirpaisee, sillä Ewincher maksaa Ranskassa 2 700 euroa veroineen. Eli rahtusen alle Harkenin sähkövinssin.

Mutta on vielä kolmas vaihtoehto, WinchRite, joka on yrityksen yhdysvaltalaisen edustajan mukaan valmistettu kustannustehokkaasti. Siis Kiinassa.

WinchRite ei edes näytä vinssinkammelta eikä sitä voi pyörittää käsin, mutta yhtä kaikki siinä on portaaton nopeudensäätö, suunnanvaihto ja päivän kestävä akku.

Noin 700 euron hinta veroineen on jo houkuttelevampi.

"Tämä ei ehkä näytä yhtä hienolta kuin EWincher, mutta tätä on myyty jo useita vuosia, ja USA:ssa se on tosi suosittu", edustaja kehaisee. "Ja toimii varmasti paremmin kuin akkupora."