Kannettava Nomad

Digital Yachtin valmistama Nomad on B-luokan ais-lähetin/vastaanotin, jonka erikoisuutena kannettavuus. Se on toteutettu yhdistämällä kotelon sisään näyttöä lukuun ottamatta kaikki oleellinen. Näyttönä toimii mobiililaite, jolle tiedot välitetään langattomasti.

Digital Yacht listaa Nomadin kohderyhmäksi charter-veneiden kipparit, luotsit tai veneiden siirtokuljettajat. Tai miksei myös veneilijät, jotka eivät halua tehdä veneisiinsä kiinteitä asennuksia tai jotka haluavat käyttää navigointiin tablettia.

Nomad toimii Android- ja iOS-laitteiden sekä läppäreiden parina. Se muodostaa mobiililaitteen navigointi-apin päälle oman ais-kerroksen.

Laitteelle syötetään käyttövirta standardista usb-laturista.

Nopeampi ja kantavampi Ocean Signal ATB1

Ocean Signalin uusi huviveneisiin tarkoitettu B-luokan ais ATB1 käyttää edistyksellisintä sotdma-jaottelumenetelmää, joilla myös huvialukset saavat entistä tiheämmin päivitetyksi sijaintinsa ais-järjestelmään.

Vanhemmalla menetelmällä B-ais lähetti sijainnin kerran pari minuutissa, sotdmalla se lähetetään viiden sekunnin välein. Tällä voi olla suuri merkitys ahtailla väylillä.

Laitteen lähetin saavuttaa myös pitemmän kantomatkan, sillä lähetysteho on kasvatettu kahdesta watista viiteen.

Myös Ocean Signalin laitteessa on kiinteiden kytkentöjen lisäksi WiFi-yhteys mobiililaitteisiin.

Ocean Signalin B-luokan lähettävä ais ATB1 lähettää tietoja useammin ja kauemmas.

Tehomylly AMEC B600W

Taiwanilaisen Alltek Marinen valmistama ais-lähetin/vastaanotin Amec B600W käyttää niin ikään edistyksellistä sotdma-menetelmää. Kiinteästi asennettavassa laitteessa on lisäksi wifi-ominaisuus mobiililaitteita tai tietokonetta varten.

Myös Amecissa on 5 W lähetin ja hyvä kantavuus. Muitakin ominaisuuksia riittää: 1 vhf-lähetin, 2 ais-vastaanotinta kahdella vhf-kanavalla, ja gps pystyy käyttämään kaikkia neljää paikannusjärjestelmää, joita ovat Gps, Glonass, Galileo ja Beitou.

Amec B600W on erityisen monipuolinen ais-lähetin/vastaanotin.