Nordkapp on menestynyt varsin hyvin lujitemuovisten avo- ja retkiveneiden markkinoilla keskimääräistä sporttisemmalla ja sliipatummalla konseptillaan. Sen mallisto on melko monipuolinen mutta suhteellisen tiivis kattaus 6–9 metrin kokoluokassa: vuoden 2021 laivueessa on mukana kolme keskipulpettimallia, kaksi bowrideria, neljä keulakajuutallista daycruiseria ja yksi katettu hyttivenemalli. Kauppaniminä mallisarjoilla on Enduro, Avant, Noblesse ja Gran Coupe. Lisäksi on kolmen alumiinirunkoisen version RS-sarja.

Nordkapp julkisti perjantaina 12. maaliskuuta niiden rinnalle uuden mallisarjan, joka on samalla hyppy uuteen veneluokkaan. Kyse on kovapohjaisista kumiveneistä eli ribeistä. Ensimmäinen Nordkappin rib-malli on Airborne 7, mutta jatkoa seuraa ja malliston luvataan laajentuvan.

Airborne 7:n runko on lujitemuovia ja muodoltaan Nordkappille tyypillinen syvä-v. Hypalonista valmistetut kumiveneponttoonit on nostettu melko ylös, mikä oletettavasti luo ajettavuuteen urheilullisuutta ja sallii melko voimakkaan kallistumisen, mutta tuo hyvän loppuvakauden.

Tilaratkaisut ja kalustus on mietitty päiväretkikäyttöä ajatellen. Matkustus- ja oleskelumukavuuteen on selvästi kiinnitetty huomiota ja varustukseen kuuluu esimerkiksi nopeasti pedattava keulan aurinkotaso. Vetolaatikkomallisen jääkaapin saa lisävarusteena.

Suunnittelussa on huomioitu rib-veneille epätyypillisesti myös skandinaaviset tavat ja olosuhteet. Keulassa on esimerkiksi kulkua helpottava tasainen keulakansi ja sprayhoodin lisäksi Airborne 7:n voi varustaa koko takaosan kattavalla ajokuomulla. Etenkin toimivat kuomuratkaisut ovat ribeissä perin harvinaisia.

Pituutta Airborne 7:lla on 6,8 ja leveyttä hieman yli 2,5 metriä. Ulkomittoihin nähden vene on kevyt painaen vain 900 kiloa, mutta ponttoneista johtuen sisätilat vertautuvat paremmin kuusi kuin seitsemän metrisiin tavanomaisiin avoveneisiin. Tyyppihyväksyntä sallii kuitenkin 10 hengen kuorman B- eli avomerikategoriassa. Polttoainetta mahtuu tankkiin 200 litraa ja tehokkain moottorivaihtoehto on 250-hevosvoimainen Mercuryn V8-Verado. Pakettihinnat alkavat 200-hevosvoimaisella V6:lla 67 000 eurosta.

www.nordkapp-boats.no