Norjalaisvalmistaja kehuu olevansa ensimmäinen, joka tuo autopilotin ohjauksen käyttäjän ranteeseen. Tämä on varsin tervetullut avaus kauko-ohjainmarkkinoille, joissa autopilottien omat ohjaimet ovat usein kömpelöitä ja joka tapauksessa kalliita. Valmistaja kehuukin tuovansa veneilijöille lisää ominaisuuksia ilman, että näiden tarvitsee ostaa enempää laitteita veneeseensä. 

Autopilotin kauko-ohjain on varsin kätevä laite kaikissa paitsi aivan pienimissä veneissä. Se on hyödyllinen monissa tilanteissa, joissa tarvitaan enemmän käsipareja, kuten esimerkiksi purjeiden trimmauksessa tai vaikkapa sprayhoodin nostossa. Kauko-ohjain varmistaa, että vene on jatkuvasti hyppysissä. 

Autopilotin etäohjauksen lisäksi Orcan sovelluksesta voi myös tarkkailla veneen istrumentteja, kuten nopeutta, syvyyttä, kurssia, tuulen suuntaa ja nopeutta ja niin edelleen.

Orcan kauko-ohjain vaatii toimiakseen Orca Core -ohjausyksikön, joka pystyy ohjaamaan satoja eri instrumentteja. Core suositushinta on 449 euroa veroineen suoraan valmistajalta. Itse sovellus on ladattavissa Applen Appstoresta.

 https://getorca.com