Jopa erityisen nopeista ja sulavalinjaisista moottorijajhdeista tunnettu Pershing joutuu antamaan periksi nykyisen tilavaateen edessä. Se tekee sen GTX-mallisarjalla, jonka tarkoituksena on tarjota Pershing.-asiakkaille entistä enemmän tilaa ja mukavuuksia uhraamatta kuitenkaan liikoja Pershingin urheilullisesta imagosta.

Viime vuonna vesille laskettu GTX 116 näytti tietä. Sisältä ja ulkoa Roomassa majaansa pitävän designstudio Vallicelli Yacht Desigin käsialaa oleva GTX 80 jatkaa samoilla linjoilla.

Veneen ulkomuodon tunnistaakin helposti italialaiseksi. Saapasmaahan viittaavia vaikutteita nähdään erityisesti veneen virtaviivaisessa rungossa ja hyttirakenteen aerodynaamisessa muotoilussa, joka luo vaikutelman nopeudesta. Värimaailmaa dominoivat mustan ja mattahopean yhdistelmä, joka tuntuu perin italialaiselta sekin.

Kanssakäynnin keskipiste

Sisustus on muilta osin hillityn pelkistetty, mutta metallinhohtoiseen hopeaan lakatut kattopaneelit ja niihin integroidut led-valot tuovat hytteihin ja salonkiin ehtaa miljonäärifiilistä. Ohjaamon yläpuolella on avattava aurinkokatto. Neljä vierashyttiä tarjoavat majoituksen yhteensä kahdeksalle henkilölle. Lisäksi miehistölle on varattu kaksi punkkaa.

Renderöintien perusteella veneen rungossa ja hyttirakenteessa on runsaasti lasia, mikä luo avoimen ja valoisan tunnelman sekä salongissa että vierashyteissä. Veneen sosiaalisen elämän keskipiste, salongin perällä sijaitseva pentteri-wetbar, palvelee tarvittaessa myös ulkotilaa. 

Paljon pinta-alaa

Perän ulkotila on varsin messevä. Nykytrendin mukaisesti perän sivulaidat voi laskea alas, jolloin saadaan pienen sulkapallokentän kokoinen uimataso, eli niin sanottu beach club. Liki 25 neliömetrin kokoiselle terassille mahtuu isommatkin tanssiaiset. Täältä on myös helppo laskea ja nostaa emoaluksen tenderit ja muut vesilelut.

Pershing GTX 80 on 24 metriä pitkä, ja sen runko on leveimmillään lähes kuusi metriä. Syväys on 1,90 meträ. Konehuoneessa on kolme tuhannen hevosvoiman Volvo Pentan D13-IPS1350 -moottoria. Vaikka tehoa on 3 000 hevosvoimaa, jäädään perinteisille Pershing-malleille tyypillisestä 50 solmun huippunopeudesta kauas: GTX 80 on 34 solmun vene. Sekin toki riittää 28 solmun marssinopeuteen, joten ei GTX 80 mitenkään hidas superjahti ole.

Polttainetankkeihin mahtuu 5 100 litraa dieseliä, mikä kuluu marssinopeutta ajellen 300 meripeninkulman matkalla. Makeavesitankin vetoisuus on 1 300 litraa. Täysin varusteltuna Pershing GTX 80 painaa liki 60 tonnia. Veneellä on CE-luokitus A, mikä on korkein luokitus alle 24 metrin veneille.

Pershing tuo GTX 80:n ensiesittelyyn ensi syksynä Cannesin venemessuilla. Pershingin maine pitää huolen siitä, että kauppaa tehdään jo ennen sitä. Suomeen verotettuna hintalapussa lukee alkaen 6,4 miljoonaa euroa.

www.pershing-yacht.com

www.boatstore.fi