Varsinainen Raymarine DockSense -pysäköintiavustin on Raymarinen emoyhtiön Flir Systemsin konenäkökameroihin ja videoanalyysiin perustuva ja veneen joystick-satamahallintalaitteeseen integroituva pysäköintiavustin. Se ei osaa ohjata venettä paikalleen, mutta muodostaa veneen ympärille 360 asteen virtuaalisen puskurin, joka estää osumat ja kolhut. Esimerkiksi jos kippari on vahingossa peruuttamassa päin laituria, ottaa DockSense ohjailuvallan ja jarruttaa ennen kuin kolahtaa.

DockSense Alert on sen verran simppelimpi, että sitä ei ole integroitu veneen hallintalaitteisiin. Varoitus kuitenkin tulee, jos meinaa kolahtaa, mutta korjaustoimenpiteet jäävät kipparin tehtäväksi.

DockSense Alert koostuu yhdestä, kolmesta tai viidestä Flirin stereokamerasta ja Raymarine Axiom -monitoiminäyttöön liitetystä prosessorista. Yhdellä kameralla saavutetaan 90 asteen näkymän taakse, kolmella 90 asteen näkymä perän lisäksi myös molemmille sivuille ja viidellä kameralla täysi 360 asteen näkymä veneen ympärille.

Kamerat tarkkailevat, analysoivat ja mittaavat näköaluettaan ja osaavat seurata, näyttää ja varoittaa esimerkiksi lähestyvistä laiturirakenteista, paaluista tai naapuriveneistä. Kameroiden livekuva esitetään monitoiminäytön ruudulla, ja tarvittaessa kuvaa täydennetään huomautuksilla ja varoituksilla.

Raymarine aloitta DockSense Alertin toimitukset venevalmistajakumppaneille jo kuluvan vuoden lopulla, joten joidenkin isompien venemallien lisävarustelistalta järjestelmä löytynee heti alkuvuodesta. Silloin selviä myös järjestelmän hinta.

www.raymarine.eu/docksense