Uutuusmallien trio eroaaa toisistaan selvästi ominaisuuksiltaan. Muotokieli on suunniteltu sopimaan yhteen Axiom-sarjan monitoiminäyttöjen kanssa. Laitteet voi uppoasentaa kojetauluun tai laipioon tai käyttää omassa telineessään.

Ray53-malli on pienikokoinen vhf sisäänrakennetulla gps:llä ja dsc:llä. Laite on taaksepäin yhteensopiva nmea 2000- ja 0183-verkon kanssa. Laitteen suositushinta on noin 490 euroa.

Raymarine Ray53

Ray63 on täysi- eli normaalikokoinen vhf, jossa on pikkusiskonsa ominaisuuksien lisäksi mahdollisuus käyttää sitä etänä langallisella tai langattomalla RayMic-ohjaimella. Mallissa on isommat säätimet ja näyttö käyttöä helpottamassa. Ray63:n suositushinta on noin 615 euroa.

Raymarine Ray63/73

Ray73-mallissa on gps:n, dsc:n ja etäkäytön lisäksi ais-vastaanotin ja pa-liitäntä. Aisin tietoa voidaan välittää myös samassa verkossa oleville muille laitteille. Pa-kaiuttimella voidaan kommunikoida miehistön tai muiden lähellä olevien alusten kanssa. Pa-systeemi toimii myös manuaalisena tai automaattisena sumutorvena – kätevä ominaisuus, jota ei aina tule ajatelleeksi.

Ray73:n suositushinta on noin 860 euroa. Kaikissa kolmessa radiopuhelinmallissa on mahdollisuus myös ulkoiselle gps-antennille.

www.raymarine.fi