Ilmatäytteisten vesilelujen kasvavan suosion myötä brittiläis-amerikkalainen Scanstrut on haistanut mahdollisuuden markkinoilla.

Yritys lanseerasi hiljattain Atmos 12V -nimisen, kiinteästi veneeseen asennettavan ilmapumpun, joka täyttää vesilelut hetkessä.

Atmos 12V:n avulla veneilijät voivat jättää hyvästit rasittaville ja herkästi hajoaville manuaalisille pumppuille. Laitteen innovatiivinen kaksivaiheinen pumppujärjestelmä varmistaa tehokkaan ja luotettavan täytön. Lcd-näyttö ja pehmeät kosketuspainikkeet tekevät sen käytöstä intuitiivista ja suoraviivaista. Näytön ja painikkeiden avulla voi esimerkiksi esiohjelmoida kunkin pumpattavan kohteen suosituspaineen. Tällöin vesilelut täyttyvät, kunhan jaksaa liittää 2,5 metrisen ilmaletkun ja painaa laitteen käyntiin, kertoo Scanstrutin tiedote.

atmos hose

 

Kompakti koko

Atmos 12V:n vesitiiviys ja soveltuvuus merenkulkuun ovat itsestäänselviä ominaisuuksia. Sen 12 voltilla toimiva kaksivaiheinen pumppu tarjoaa 20 PSI:n tai 1,37 baarin maksimipaineen, mikä on riittävä useimpiin tavallisiin vesileluihin ja kumiveneisiin. Kompaktin kokonsa ansiosta ATMOS 12V mahtuu lähes mihin tahansa paneeliin veneessä: sen voi sijoittaa istuimiin, ohjaamoon tai uimatason tuntumaan.

Atmos 12V on tuskin pelkkää kuumaa ilmaa, sillä laite voitti ykkösijan viime vuonna arvostetuissa DAME Awardseissa Amsterdamin vene- ja merenkulkualan messuilla  mukavuus- ja viihdevarusteiden kategoriassa.

Suomessa Atmos 12V:n hinta keventää lompakkoa hieman alle 600 eurolla. Toki laitteen asennus aiheuttaa lisäkustannuksia, ellei tee työtä itse.

 www.scanstrut.com