Seldenin mukaan CXe45 helpottaa 45–55-jalkaisten veneiden suurilla purjeilla purjehtimista ja mahdollistaa Code 0:n käytön pienelläkin miehistöllä.

Code 0 purjeet kehitettiin alkuaan suurille VO60-veneille. Kovissa keleissä fokan ja Code 0 -purjeen rullaus helpotti huomattavasti purjehtimista, kun ei enää tarvinnut mennä kannelle purjeita vaihtamaan. Kun tämä voidaan tehdä uudessa järjestelmässä vain nappia painamalla, niin käsittely helpottuu entisestään.

CXe45:ssä on kaksi nopeutta. Purjeen rullaus sisään tai ulos kestää nopeimmillaan vain noin 10 sekuntia. Nopea rullaus säästää purjetta, kun purjeen lepatus jää vähäisemmäksi. 

Rullasta on kaksi eri versiota: OD (on deck) kiinnittyy kannen päälle pikahakasella ja TD (trough deck), joka asennetaan kiinteänä joko kannen tai keulapuun alle.

CXe45 esitetään ensi kerran METS-ammattimessuilla Amsterdamissa 15.–17. marraskuuta. Toimitukset alkavat keväällä 2023 ja hinnaksi arvioidaan tällä hetkellä noin 6 500 euroa sisältäen SEL-bus -sähköjärjestelmän.

www.seldenmast.com