Vajaa vuosi sitten Volvo Pentan omistukseen siirtyneen yhdysvaltalaisen perämoottorivalmistaja Seven Marinen moottorit perustuvat Cadillaceissa ja Corvetteissa käytettävään 6,2-litraiseen V8-lohkoon, johon hönkää tuo mekaaninen ahdin. Perämoottoritekniikan kannalta yksi Seven Marinen uniikki ratkaisu on suljettu jäähdytysjärjestelmä.

Seven Marine on hyvin ekslusiivinen ja pieni perämoottorivalmistaja. Vuosituotantotahti on parina viime vuonna ollut tietävästi vain noin 100 konetta, tosin Volvo Pentan tultua omistajaksi määrät tulevat varmasti kasvamaan.

Koneiden hinnatkin ovat aika hulppeita. Lähtötaso on 100 000 dollarin luokassa, josta koneita ryhdytään kustomoimaan. Seven Marinen nettisivuilta löytyy Design Studio -osio, jossa voi valita väritystä omaan unelmakoneeseensa.

Mallivuodelle 2018 mallistoa laajentaa kaksi uutta tehoversiota, joista toinen on teholtaan tähän mennessä "pienin". Seven Marinen tapauksessa se tarkoittaa 527 hevosvoimaa. Toinen uusi teholuokka on S-kirjainta mallimerkinnässä kantava 577-hevosvoimainen. Malliston huipulta löytyy tuttuun tapaan 627-hevosvoiainen SV, sitäkin on uuden mallivuoden kunniaksi hiukan päivitetty.

Kaikki kolme tehoversiota on saatavilla vakioperän lisäksi myös kahdella vastakkaisiin suuntiin pyörivällä potkurilla varustettuna CR-versiona, joka sopii etenkin raskaisiinkin veneisiin ja aina 60 solmun nopeuksiin. Kahdesta tehokkaammasta on lisäksi tarjolla yksipotkurinen GT-versio, jonka ominaisuudet riittävät jopa 80 solmun nopeuksiin.

www.seven-marine.com

Seven Marinen 6,2-litraiset ja mekaanisesti ahdetut V8-voimanpesät painavat vähimmillään alle 500 kiloa.