Uudet anturit korvaavat nykyiset TotalScan-anturit. Antureita on kahta eri mallia – 3-in-1 ja standalone. Ensin mainittu pitää sisällään pyyhkäisyanturin ja CHIRP-sonar-anturit, kun taas standalone-mallissa on vain pyyhkäisyanturi. Antureita on myös saatavilla erikseen jo olemassa oleviin Go-sarjan laitteisiin.

Uuden anturin avulla Sonar-kuva on entistä tarkempi ja ulottuu pidemmälle. Monet muutkin valmistajat tarjoavat sonar-ratkaisuja, jotka kuvaavat pohjaa alas ja sivuille, mutta niiden kantomatka on varsin rajoitettu. Simradin uudet anturit ulottuvat jopa 90 metriä veneen sivuille, joka tuo huomattavasti tarkemman ja kattavamman kuvan pohjasta.

Valmistaja on tuotetta kehittäessään pitänyt mielessä olemassa olevat GO-käyttäjät, jotka vain anturia vaihtamalla saavat käyttöönsä tarkemmat pyyhkäisysonarkuvat. Anturi toimii joko 800 tai 455 kHz taajuudella ja valmistajan mukaan kummallakin kuva on tarkka. Taajuus vaihtuu automaattisesti syvyyden ja etäisyyden mukaan. Rakenteet, pohjan muodot ja kalat erottuvat entistä selkeämmin – tästä kalastajat pitävät.

www.simrad-yachting.com