Simyn My-AIS on todella pieni, kännykkää pienempi, alle 100 gramman laite, joka integroituu pelastusliiveihin. Toinen merkittävä asia tässä julkistuksessa on hinta, jolla ammattilaisten käyttämä turvavaruste saadaan myös tavallisen veneilijän ulottuville 199 euron hintaan. Tällaisen turvavarusteen soisi olevan kaikissa pelastusliiveissä Suomen yleensä kylmillä ja usein myös pimeillä vesillä.

My-AIS on toiminnaltaan yksinkertainen. Se aktivoidaan käsin, kahdella pienellä sormen liikkeellä. Käsin aktivointi vähentää mahdollisuutta laittaa laite päälle vahingossa. My-AISin saa myös aktivoitumaan automaattisesti liivien täyttyessä, mutta tämä vaatii huolellista asentamista. 

Kun laite on aktivoitu, se näkyy kaikille lähettimen 5–10 meripeninkulman kantaman alueella oleville ais-laitteille merihädässä olevana kohteena. Sijainti on tarkka ja perustuu gps-paikannukseen. Näin veteen pudonnut on helppo löytää ja pelastaa. Laitteen paristojen kerrotaan valmistajan mukaan kestävän jopa seitsemän vuotta.  

Laite on helppo asentaa mihin tahansa paukkuliiviin. Asennettuna se ei näy, eikä pienen kokonsa ja painonsa ansiosta haittaa liivien ergonomiaa tai käyttöä. Laitetta voi toistaiseksi ostaa valmistajan verkkokaupasta.

www.simy-beacons.com