Uudet DF115BG ja DF140BG perustuvat samaan, iskutilavuudeltaan hieman yli kaksilitraiseen, nelisylinteriseen ja 16-venttiiliseen moottorilohkoon kuin nykyiset DF115A ja DF140A, jotka jatkavat uutuuksien rinnalla Suzukin-mallipaletissa.

Uusien BG-moottorien täkynä on sähköinen kaukohallintalaite, jota ei kilpailevien nelitahtiperämoottorimerkkien tämän teholuokan koneisiin vielä saa. Yamahalla pienin sähköisellä kaukohallintalaitteella varustettu kone on 150-, Mercurylla 175- ja Hondalla 200-hevosvoimainen. Kaapelikaukohallintalaitteeseen verrattuna sähköinen on kevyempi ja täsmällisempi käsitellä ja mahdollistaa monipuolisemmat lisäominaisuudet.

Sähköisen hallinnan lisäksi BG-moottoreita on uudistettu myös teknisesti. Tärkeimpänä on entistä suurempi puristussuhde, jolla moottoriin on saatu himppu lisää vääntöä ja taloudellisuutta. Puristussuhde on kasvanut 9,5:1:stä 10,5:1:een. Ulkonäöllisesti A- ja BG-sarjan koneet erottuvat toisistaan selvästi BG-mallien täysin uudelleen muotoillun ja teipatun kopan ansiosta. BG-moottorit tulevat saataville sekä mustina että valkoisina.

DF115BG- ja DF140BG-mallien tuotanto käynnistyy Suzukin Kosain tehtaalla lokakuussa, minkä jälkeen uutuudet liittyvät Suzukin 2021 mallistoon Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Japanin markkinoilla.

www.suzuki.fi