Targa kuuluu niihin venemerkkeihin, joka pystyy myymään uuden venemallinsa ensimmäisen vuosituotannon vain ilmoittamalla pienelle piirille mikä malli on uusiutumisvuorossa. Tuo piiri on tässä tapauksessa joukko vakioasiakkaita ja luottodiilereitä, joille Targa kertoi viime kesän korvilla mallivuoden 2018 uutuuden korvaavan 27.1:n.

Elokuussa Uivan venenäyttelyn aikoihin tietoa seuraavasta uutuudesta ei enää pantattu, jos sitä vain älysi kysyä. Kuvia tai julkista tietoa uutuudesta ei kuitenkaan vielä jaeltu.

Ensimmäisten ulkokuvien aika oli 18. syyskuuta, jolloin julkaistiin myös hinnasto ja tiedonanto markkinointi ja myyntitoimien aloittamisesta. Toki samassa yhteydessä todettiin pahoitellen ensimmäisen vuoden tuotannon olevan jo myyty.

Sisä- ja pohjakuvia uutuudesta ei ole vieläkään, mutta mullistavia muutoksia ei ole tulossa. Tilaratkaisu on sekä ulkona että sisällä hyvin pitkälle nykymallia vastaava.

Teknisiä tietoja onkin sitten julkistettu jo melkein ruhtinaallisesti. Se tarkoittaa kolmea mittatietoa ja kolmea moottorivaihtoehtoa. Jälkimmäiset ovat Volvo Pentan D6:sia, teholtaan 330, 370 tai 400 hevosvoimaa.

Mitat paljastavat koon hienoisen kasvun. 27.2 on rungoltaan 13 ja kokonaispituudeltaan 29 senttiä edeltäjäänsä pidempi ja kuusi senttiä leveämpi. Uudet mitat ovat siirtyneet myös hyttiin, joka sekä pidentynyt että leventynyt.

Hinnaltaan 27.2 on saatu pidettyä kutakuinkin edeltäjän tasolla, kun huomioidaan parantunut vakiovarustelu. Esimerkiksi toiletti, jääkaappi sekä rungon ja laitojen uretaanivaahdotus ovat 27.2:n vakiona. Hinnat alkavat 196 000 eurosta.

www.targa.fi