Avaruusaluksen näköisen WHY200:n muodot ovat Wallyn perustajan Luca Bassanin ja Ferretti Groupin suunnittelutiimin kädenjälkeä. Laivasuunnittelusta vastasi Laurent Gilles ja interiöörin suunnitteli venesisustuksen erikoisosaaja A.Vallicelli & C Studio. Yhteistuumin nämä jahtigurut ovat onnistuneet luomaan innovatiivista ajattelua tursuavan aluksen, jonka uumeniin on helppo eksyä.  

– WHY200:n myötä pyrimme haastamaan jahtien suunnitteluun muodostuneita konservatiivisia ennakkokäsityksiä, Wallyn toimitusjohtaja Stefano de Vivo maalailee. Vene voidaan nähdä alustana, jolla niin perhe kuin ystävätkin viihtyvät. Kompromisseja ei tässä veneessä tarvita.  

On helppo kuvitella että de Vivo on näkemyksineen oikeilla jäljillä. Paatissa on nimittäin yli 200 neliötä elintilaa, joten perheen ja kavereiden lisäksi mukaan merellisille seikkailuille mahtunee vaikkapa anoppi.  Kaiken keskellä on koko aluksen leveyttä hyödyntävä tilava salonki, jonka Wally ilmoittaa olevan jopa 50 prosenttia suurempi kuin muissa  saman kokoluokan veneissä.

Salongin hämmästyttävät 60 neliötä on saavutettu perinteisten sivukansien kustannuksella. Vaikka Wally ei sitä tiedotteessaan kerro, voidaan olettaa että WHY200:n ostaja tarvitsee hieman totuttua pidemmät narut lepuuttajiinsa. Fenderit ripustetaan todennäköisesti yläkannelta, sillä sivukansia tässä komistuksessa ei ole laisinkaan.

Mukavasti tilaa

Ylä- ja alakansille kuljetaan salongin keskellä seisovasta portaikosta. Portaikko on luonnollisesti rakennettu hiilikuidusta. Yläkannen sky lounge on vuorattu ikävimmiltä luonnonilmiöiltä suojaavilla lasiseinillä ja alakannen akkomodaatiot vetävät vertoja viiden tai kuuden tähden Hiltoneille.

Valitusta pohjapiirustuksesta riippuen veneeseen saa joko kolme tai neljä kahden hengen hyttiä. Kaikkein korein majoitustila on itseoikeutetusti keulassa sijaitseva omistajan hytti, joka sekä kooltaan että näkymiltään päihittää helsinkiläisen perusyksiön mennen tullen. Hytin lasiseinien läpi voi pehmeässä kingsize-punkassa mukavasti pötkötellen tuijottaa alati lähestyvää horisonttia.

Nykyajan tasa-arvoisuutta edistävässä hengessä myös palvelusväelle on varmistettu suht asialliset puitteet. Lisävarusteena saatava avokeittiö yhdistää harmonisella tavalla pääomasta ja palkkatyöstä elantonsa ansaitsevat ihmiset.  

Lisää lasia ja monta lelua

Vaikka sivukansia ei WHY200:aan ole piirretty, ei ulkotiloista ole puute ja lääniä auringonpalvontaa varten onkin tarjolla kahden täysikokoisen sulkapallokentän edestä. Wallyn englanninkielisen tiedotteen al fresco dining and open air lounging tarkoittaa vapaasti suomennettuna taivasalla ruokailua ja hengailua. Ulkotiloissa hengailu on suojattu tuulilta milläpä muulla kuin lasilla. 

Kaikki itseään kunnioittavat jahteja tuottavat veistämöt kutsuvat nykyisin luomustensa uimatasoja Beach Clubeiksi, rantakerhoiksi. WHY200:n rantakerhossa ei tule tunkua sillä se voidaan tarvittaessa leventää. Tämä tietysti helpottaa asianmukaisten etäisyyksien ylläpitämistä kanssamiljonääreihin. Kolmetoistajalkaiselle tenderille ja muille vesileluille on jahdin kyljissä omat tallinsa.

WHY200 on Wallyn ensimmäinen hybridijahti. Sen voimapesänä on Volvo Pentan hybridi-propulsiojärjestelmä joka siivittää aluksen parhaimmillaan 20 solmun vauhtiin. Hitaammin köröteltäessä toimintasäde luonnollisesti kasvaa. 

Jahdin ensiesittely nähdään syyskuussa Ferretti Groupin yksityistilaisuudessa Monacossa.