Moni käyttää iPadia navigoinnin apuna, merikorttina tai instrumenttien toistimena ja kauko-ohjaimena. TZ iBoat -sovelluksella on tähän asti voinut tarkastella Furunon langattoman DRS4W 1st Watch -mallin tutkakuvaa livenä, mutta tutkakuvan ja merikartan overlay-toimintoa se ei ole osannut. 

Mutta nyt osaa, sillä TZ iBoat on saanut uuden ominaisuuden, tutkaoverlayn  karttaohjelmaan, joka toimii  yhdessä Furunon langattoman tutkan kanssa. Se tekee iPadista entistä täysiverisemmän monitoiminäytön toistimen tai korvikkeen.

Käyttääkseen sovellusta pitää ensin liittyä Furunon DRS4W-tutkan langattomaan verkkoon. Tämän jälkeen voi valita haluaako pelkän tutkakuvan vain tutkakuvan kartan päällä. Sovellus soveltuu myös joidenkin muiden laitteiden datan käyttöön, jos ne voidaan liittää DRS4W:n langattomaan verkkoon. 

Overlay-toiminnon kannalta on tärkeää, että sovelluksella on käytössään gps-komapassisuunta. Käytettävän iPadin tulee olla varustettu omalla gps:llä tai sen on käytettävä jotain muuta gps-lähdettä toimiakseen. Ilman suuntimaa tai hyvin hiljaisessa vauhdissa voi tutkaa käyttää perinteisesti ilman karttaa. Tutkatoimintoon tarvitsee ostaa oma Radar lisämoduli. Uusi sovellus tarjoaa nyt myös CMAP-kartat Itämerelle.

Uutuus on Yhdysvalloissa voittanut kattojärjestö NMEA:n ”2018 Marine app-aids to navigation”-sarjan. TZ iBoat on kaupan AppStoressa.

www.mytimezero.com